Bronse til Ragnhild Mowinckel i superkombinasjon

- Det er noe av det mest imponerende jeg har sett

Ragnhild Mowinckel tok Norges første VM-bronse i alpint for kvinner på 18 år i superkombinasjonen i Åre.

ÅRE/OSLO (Dagbladet): Ragnhild Mowinckel sikret Norges første medalje i alpin-VM med bronse i kombinasjonen.

Etter en sterk utfor fulgte Mowinckel opp med like sterk kjøring i slalåmdelen. Sjette beste tid i slalåm var over all forventning av Molde-jenta og det var nok til å holde unna for østerrikske Ramona Siebenhofer. 26-åringen fra Molde var fire hundredeler foran Siebenhofer.

- Ja, det var litt overrasket. Men jeg måtte prøve, og det holdt. Jeg er kjempefornøyd. Når jeg ser hvem som er foran meg, og det ikke er et havs forskjell, må jeg bare være fornøyd, sier Mowinckel.

- Trodde du dette var mulig i dag tidlig?

- Det er klart du må tro det, hvis ikke er det ikke noe vits å stille opp til start. Men det er ekstra deilig når det faktisk går, sier Mowinckel til Dagbladet.

Knapt kjørt slalåm

Mowinckel var nummer tre etter utfordelen, og greide altså å forsvare den posisjonen gjennom slalåmdelen i flomlyset i Åre.

En veldig imponerende slalåm av jenta som knapt har hatt slalåmski på beina denne sesongen:

- Det er noe av det mest imponerende jeg har sett. Jeg er overrasket over den fantastiske kjøringen til Ragnhild og Kajsa i slalåm. Hun kjører mot Petra Vlhová og Wendy Holdener som er de beste i slalåm etter Shiffrin. Og hun er helt i hæla på dem. Dette hadde jeg nesten ikke trodd, sier NRKs alpinekspert Kjetil André Aamodt til Dagbladet.

- Hvordan kan hun få til dette når hun knapt har hatt slalåmski på beina i år?

- Hun viser at hun er en komplett alpinist. Hun viste i parallellslalåmen i Holmenkollen at hun har farten inne når det ikke er så vanskelig slalåm. Da var hun like bak Shiffrin, sier Aamodt.

VM-BRONSE: Etter et knallgodt løp, ble det VM-bronse på Ragnhild Mowinckel! Video: NRK Vis mer

Hadde knapt kjørt slalåm

Ragnhild Mowinckel tok riktignok fjerdeplassen i OL i Pyeongchang, men da Dagbladet spurte henne om hvor mange timer hun hadde med slalåmski denne sesongen, sa hun ironisk:

- Ingen kommentar. Jeg har slalåmski.

Før hun la til:

- Jeg vet ikke hvordan slalåm-formen er. Mange kan klinke til med medaljer og det kan komme overraskelser.

Det skulle likevel mye til for at Mowinckel skulle utfordre sterke slalåmkjørere som Petra Vlhová og Wendy Holdener. Det ble likevel nesten. Selv om Vlhová kjørte en sterk slalåm og inn til en klar ledelse var Holdener tre hundredeler bedre.

Ragnhild Mowinckel kjørte fantastisk på toppen og tapte knapt tid til Holdener i øvre halvdel. I det siste henget ble det for tøft, men 45 hundredeler var nok, selv om Ramona Siebenhofer kom med et skremmeskudd som siste kvinne utfor.

Sterkt renn av Lie

Det var kanadiske Roni Remme som satte standarden fra et tidlig startnummer på slalåmdelen. 22-åringen klinket til som tredje kvinne ut fra start og med perfekte forhold leverte hun en knallomgang.

Kajsa Vickhoff Lie var litt skuffet etter en 15. plass på utfordelen, men leverte over alle forventninger i slalåm og kjørte ned til en foreløpig andreplass. Med det gjorde 20-åringen et skikkelig byks oppover resultatlistene. Til slutt endte hun på en sterk sjuendeplass.

Da 20-åringen kom i mål, showet hun voldsomt. Hun fikk med hele Åre-publikumet på bølgen. Det er tydelig at VM-debutanten liker seg i rampelyset. Og publikum digget henne.

- Hva gikk gjennom hodet ditt der?

- Jeg har jo familien her, så uansett hvordan det gikk så jeg måtte jo gi dem litt action, sier hun og Vickhoff Lie og flirer.

Hun fortsetter:

- Jeg hadde ikke trodd det skulle gå så bra i slalåm. Men når det er bra forhold og man kan kjøre det sporet man vil så pleier det å gå bedre for meg. Jeg går en liten annen linje enn de andre.

Hun gratuerte også bronsevinner Mowinckel:

- Jeg vet at hun ikke er ræva i slalåm, så hun hadde muligheten i dag. Vi måtte gjøre en god slalåm mot tøffe motstandere, og det greide vi begge to.