Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er noe av det råeste jeg har sett noensinne

Etter den knusende seieren.

OVERLEGEN: Kjetil Jansrud lekte med konkurrentene i Beaver Creek, Colorado. Foto:    Ezra Shaw/Getty Images/AFP
OVERLEGEN: Kjetil Jansrud lekte med konkurrentene i Beaver Creek, Colorado. Foto: Ezra Shaw/Getty Images/AFP Vis mer

(Dagbladet): Kjetil Jansrud var suveren i utforrennet i Beaver Creek og tok sin tredje strake verdenscupseier i fartsdisiplinene.

- Det er en knockout-seier. Han er jo helt overlegen og i en egen klasse, sier tidligere toppalpinist Lars Elton Myhre til Dagbladet.

Rå Sveitseren Beat Feuz klarte annenplassen, men ble slått av Jansrud med 54 hundredeler. Amerikaneren Steven Nyman på tredjeplass var ytterligere to hundredeler bak.

- Kjetil er jo så mye bedre enn alle andre. Jeg har aldri sett ham råere enn dette. Det er noe av det råeste jeg har sett noensinne, av noen alpinist, sier Myhre, som jobber som TV 2-ekspert.

EKSPERT: Tidligere alpinist og TV 2-ekspert
Lars Elton Myhre.
Foto: NTB scanpix
EKSPERT: Tidligere alpinist og TV 2-ekspert Lars Elton Myhre. Foto: NTB scanpix Vis mer

Med sin tredje verdenscupseier for sesongen er Jansrud fartskongen av Rocky Mountains. Bare Stephan Eberharter har klart tre strake seire i fartsdisiplinene på 2000-tallet, ifølge NTB.

- Ingen feil Slik forklarer Jansrud løpet:

- Jeg ble liggende fem tideler bak på toppen, så helt perfekt var ikke dette løpet, men du verden jeg skal ikke klage for mye. Jeg gjorde ingen feil, og må vel kunne si at jeg kjørte bortimot perfekt, fra henget og ned, sa Jansrud til NTB etter at seieren var sikret.

- Det er ikke ofte det er mulig å kjøre så feilfritt som jeg gjorde i det meste av traseen i dag, for det er vanskelig å kjøre her, men det er veldig deilig å få full klaff som jeg føler jeg hadde. Det skjer ikke så veldig ofte, men det skjedde for meg nå, forklarte Jansrud.

- Perfeksjon Lars Elton Myhre forteller:

- Alt Kjetil gjorde i dag var ren perfeksjon. Det er så mange elementer som en alpinist jager etter. Det så neste litt for lett ut, sier Lars Elton Myhre.

- Hva er hemmeligheten bak resulatetene til Jansrud?

- Jeg tror forklaringen er enkel. Endelig har han trent hele sommeren og høsten mot sesongen og ingen skader har ødelagt. Etter den stygge korsbåndskaden har han tatt steg hele veien og blitt en bedre utøver. Han har aldri vært bedre enn nå, sier Myhre.

JUBEL:Kjetil Jansrud etter utforrennet. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO
JUBEL:Kjetil Jansrud etter utforrennet. Foto: EPA/JOHN G. MABANGLO Vis mer

Lørdag kjøres det super-G.

- Kjetil kan ikke bli større favoritt enn det han er nå. Alle forventer et nytt kanonløp og seier, sier TV 2-eksperten.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media