Handboll, Dam, VM, Norge - Polen
Handboll, Dam, VM, Norge - PolenVis mer

Norge - Polen i håndball-VM:

- Det er noe av det vakreste jeg har sett

De norske jentene herjet med Polen i VM-gruppespillet.

  • Norge - Polen 35-20 (18-11)

BIETIGHEIM-BISSINGEN (Dagbladet): Norge tok en ny seier i håndball-VM mot Polen i kveld og laget står med tre strake triumfer.

Foran et fullsatt EgeTrans Arena i Tyskland var håndballjentene best i alle spillets faser. Katrine Lunde storspilte i målet og Norges offensive stjerner briljerte. Veronica Kristiansen ble norsk toppscorer med seks mål.

Polen hadde aldri sjans.

- Dette var en super kamp. Og vi har en helt fantastisk målvakt (Lunde). Det hun gjør er helt ubeskrivelig, sier Camilla Herrem til Dagbladet,

Lunde selv forteller:

- Det var en god kamp. Jeg har en god følelse og jeg synes hele laget presterer. Da blir også jeg bedre, sier Lunde til Dagbladet.

Norge spilte uten Heidi Løke og Emilie Hegh Arntzen som ble syke før kampdagen. Trolig er det snakk om matforgiftning.

- Vakkert

De norske spillerne åpnet bra og fikk en tidlig luke som polakkene aldri klarte å tette. Katrine Lunde sto en superkamp i målet og offensivt var Stine Bredal Oftedal frisk. Etter 15 minutter ledet Norge 9-6 - og laget så seg aldri tilbake.

FORNØYD: Nora Mørk. Foto: Bildbyrån
FORNØYD: Nora Mørk. Foto: Bildbyrån Vis mer

Camilla Herrem spilte også en god omgang, med blant annet en superkontring og ett trickskudd.

- Det er noe av det vakreste jeg har sett, sa TV 2s Harald Bredeli på direkten da keeper Lunde serverte Herrem med en krempasning med millimeterpresisjon.

Til pause var stillingen 18-11 etter en god norsk angrepsomgang.

Mareritt for Polen

Katrine Lunde fortsatte storspillet i andre omgang, og serverte kontringspasninger i fleng. Resultatet begynte også å nære seg direkte stygt for Polen.

Halvveis i omgangen hadde nemlig de norske jentene opparbeidet seg en ledelse på tretten mål.

Kari Aalvik Grimsbø kom også inn i målet og fulgte opp Lundes storspill. Et lyspunkt var også at Veronika Kristiansen virkelig våknet til liv og spilte sin beste VM-kamp til nå.

De norske jentene ga seg ikke før de var oppe i 15 mål. De vant 35-20.

Gruppeleder

STOR: Katrine Lunde sto bunnsolid. Foto: Bildbyrån
STOR: Katrine Lunde sto bunnsolid. Foto: Bildbyrån Vis mer

Norge har et bra tak på Polen historisk sett med 28 seire 4 uavgjort og 18 tap. Da lagene møttes sist, i mars 2015, var det faktisk Polen som vant 27-26.

Etter kveldens seier har Norge seks poeng og topper gruppa foran Sverige og Tsjekkia med fire poeng. Mye kan ligge an til en ren gruppefinale mot svenskene fredag kveld. Det er siste kamp.

Sverige vant 36-32 mot Tsjekkia tidligere i kveld.

Neste kamp er mot Tsjekkia torsdag kveld 20.30.