- Det er noe eget med Petter og slike mesterskap

Inge Bråten er ikke bekymret for svenskene.

SPRINTTRENING: Øystein Pettersen, Anders Gløersen,  Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal under onsdagens sprinttrening i Holmenkollen.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
SPRINTTRENING: Øystein Pettersen, Anders Gløersen, Petter Northug, Ola Vigen Hattestad og Eirik Brandsdal under onsdagens sprinttrening i Holmenkollen. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

Følg morgendagens sprintrenn direkte i VM-studio fra kl. 13.30.

(Dagbladet): Petter Northug og Martin Johnsrud Sundby fikk svenskebank i Drammen forrige helg da Daniel Rickardsson fosset først over målstreken.

Bjørn Dæhlie var i dag i Holmenkollen, blant annet for å hjelpe sin Kenyanske venn Philip Boit i kvalifiseringsrennet til 15. kilometeren som går tirsdag. Den tidligere skiløperen svarte etterpå på spørsmål fra pressen, og sa at han var litt bekymret for Northug i kamp mot svenskene på morgendagens sprint.

- Jeg tror dette blir mye tøffere enn mange tror. På herresida skal vi kjempe ganske så tøft med flere andre nasjoner.

- Vi har gode muligheter. Jeg er litt mer bekymret for Petter i kamp mot svensker og noen andre løpere. Jeg synes svenskene så fryktinngytende sterke ut i Drammen. Det så ut som Rickardsson gikk fint og lett på ski. Han minnet om en Alsgaard i godform: Det så ikke ut som det gikk så fort, men det gjorde det virkelig. Vinner du med et halvt minutt gjør du noe riktig, sa Dæhlie da Dagbladet møtte ham i Kollen tidligere i dag.

Bedre enn noensinne Eurosport-kommentator og tidligere lanngrensstrener for Norge, Sverige, Canada og Sveits, Inge Bråten, tror Northug har prikket inn toppformen og regner Meråker-gutten som en av de største favorittene i morgen.

- Det er noe eget med Petter og slike mesterskap, og for meg virker det som om han er i bedre form enn noensinne. Kroppspråket og humøret hans de siste dagene har vært positivt, og med Kollen-publikummet i ryggen tror jeg det blir norsk gull i morgen, sier Bråten til Dagbladet.

Han mener likevel at det er mange som kan gå seirende ut av morgendagens sprint.

- Alex Harvey, Rickardsson, Jönsson og Cologna er alle reelle utfordrere og det er flere som kan gå av med seieren. Personlig tror jeg det blir enten Petter, Jönsson eller Anders Gløersen som vinner, men det er veldig vanskelig å forutse, sier Bråten.

God plassering 63-åringen tror ikke Marcus Hellner vil blande seg inn i teten.

- En skal aldri si aldri, men jeg tror ikke han er rask nok i øyeblikket, sier han.

Det har vært mye diskusjon rundt løypa i Kollen. Bråten mener at oppløpet passer de norske utøverne godt, men at de er avhengig av god plassering ut siste sving.

- Det er et kort oppløp, og det er ikke nok plass til å akselerere dersom en er litt bak ut den siste svingen. En er avhengig av god plassering, og der er Northug blant de beste i verden. Han er veldig god til å manøvrere i feltet, sier Bråten.

TROR PÅ NORTHUG: Inge Bråten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet
TROR PÅ NORTHUG: Inge Bråten. Foto: Bjørn Langsem / Dagbladet Vis mer