- Det er noe i kroppen som ikke fungerer

Hushovd om hvorfor han måtte bryte Giroen.

MÅTTE BRYTE: Thor Hushovds marerittsesong fortsetter. Fredag brøt sørlendingen Giro d'Italia og så innspurten på TV. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpix
MÅTTE BRYTE: Thor Hushovds marerittsesong fortsetter. Fredag brøt sørlendingen Giro d'Italia og så innspurten på TV. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB scanpixVis mer

Thor Hushovds marerittsesong fortsetter. Fredag brøt sørlendingen Giro d'Italia og så innspurten på TV.

- Jeg hadde ikke noe annet valg. Det gikk bare tungt, og jeg fikk ikke noe svar fra kroppen. Jeg får sette meg ned med lege og laget mitt å se på dette. Jeg vet ikke hva det er, sa Hushovd til NTB.

Sykdom og avbud til store oppgaver ødela mye av vårsesongen hans. Giro-rittet skulle sende ham på skinner igjen før Tour de France og London-OL.

Fredag satt Hushovd som et spørsmålstegn i hotellsenga mens colombianeren Miguel Angel Rubiano gikk solo og vant sjette etappe.

Den var før Giro-åpningen blinket ut som en mulig skreddersydd Hushovd-oppgave.

Ikke varmen - Torsdag trodde jeg varmen og væromslaget fra Danmark til Italia var grunnen til at det gikk tungt. Tidlig fredag merket jeg at det ikke var tilfellet. Det er noe i kroppen som ikke fungerer. Jeg vet ikke om jeg har sykdom i kroppen eller hva som kan være galt, sier Hushovd.

- Likevel føler jeg at jeg har god tid før Tour de France og OL. Men sesongen så langt har vært frustrerende, innrømmet verdensmesteren.

Rubiano vant Rubiano vant den 210 kilometer lange etappen. 27-åringen kjørte lenge alene i et brudd og holdt greit unna. Etter vel fem og en halv time på sykkelsetet kunne søramerikaneren juble.

- Dette har vært en fantastisk dag. Jeg vil takke familien min. Mot slutten tok feltet mye innpå, men det gikk bra, sa Rubiano.

Italieneren Adriano Malori overtok ledelsen i sammendraget før den sjuende etappen.

Den norske duoen Alexander Kristoff (Katjusja) og Gabriel Rasch (FdJ) fortsetter rittet.

Det avsluttes i Milano 27. mai.

(NTB)