Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er noe jeg aldri har prøvd før

Her knuser Iver Horrem motstanderlag med 80 spillere.

REKORD-KAMP: Sandvolleyballspiller Iver Horrem spilte nylig mot 80 motstandere i en showkamp. Foto: Privat.
REKORD-KAMP: Sandvolleyballspiller Iver Horrem spilte nylig mot 80 motstandere i en showkamp. Foto: Privat. Vis mer

(Dagbladet): Sandvolleyballspiller Iver Horrem (35) var nylig i Sverige og spilte oppvisningskamp mot et motstanderlag på 80 personer.

- Det var et eksperiment og rekordforsøk. Det er noe jeg aldri har prøvd før. Jeg har i alle fall aldri hørt om noen som har spilt mot så mange, sier Horrem til Dagbladet.

Nå håper Horrem at matchen kan være en verdensrekord og første gang én spiller møter så mange til kamp.

SATSER MOT RIO: Iver Horrem har vært proffspiller siden 1999. Nå vil han til Rio i 2016. Foto: Privat.
SATSER MOT RIO: Iver Horrem har vært proffspiller siden 1999. Nå vil han til Rio i 2016. Foto: Privat. Vis mer

- Det var mest for moro. Enn så lenge vil jeg kalle det en uoffisiell verdensrekord, sier Horrem, som vant kampen 11-3.

Årsbeste i Polen
Horrem kommer rett fra turneringsspill i Polen, som var sesongens siste turnering for ham og makker Geir Eithun.

- Vi fikk årsbeste og endte med en topp ti-plassering. Det var målsettingen, og det er vi fornøyd med. Et godt resultat gjør at vi får høyere ranking neste sesong, og vi kan se tilbake på et godt år, sier Horrem, som bare har spilt med Eithun i én sesong.

- Jeg er veldig glad for det partnerskiftet jeg gjorde. Vi har hatt en god sesong, og ting ser bra ut. Det motiverer til å fortsette. Til neste år er det VM i Polen, og etter en god turnering i Polen nylig er det ekstra bra med tanke med tanke på våre muligheter neste år, sier Horrem.

Satser mot Rio-OL
OL i London røk for Horrem og Eithun, og landslagsledelsen valgte å sende Martin Spinnangr og Tarjei Skarlund til lekene.

Nå satser 35-årige Horrem mot Rio i 2016.

- Det kommer til å bli helt vilt. Mitt store mål er å få være med i OL i Rio. Jeg trener mye i Brasil og kjenner godt til hvor sterkt sandvolleyball står der. Mesterskapet og stemingen var fantastisk i London, men i Rio blir det helt unik, sier Horrem, som tilbringer store deler treningstida på stranda i Brasil.

At han er 39 år i neste OL er nødvendigvis ikke negativt.

- Alder ingen hindring
- Mange av dagens toppspillere er mellom 35 og 40 år. Mye handler om taktikk og å være lur. Flere av verdens beste spillere er rundt 40 år, så alder er ikke noe problem. Det gjelder å være profesjonell og ha fokus på god trening.

SATSER SAMMEN: Sandvolleyballspillere Iver Horrem (t.v.) og Geir Eithun har spilt sammen i én sesong. Nå vil de satse mot OL i 2016.
Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix
SATSER SAMMEN: Sandvolleyballspillere Iver Horrem (t.v.) og Geir Eithun har spilt sammen i én sesong. Nå vil de satse mot OL i 2016. Foto: Aleksander Andersen / NTB scanpix Vis mer

Horrem og makkeren er ranket innenfor topp 30 i verden - og håper i løpet av de neste sesongene å spille seg inn blant de ti beste i verden.

- Jeg går mine beste år i møte, og har hatt en positiv utvikling i det siste. Det gir masse motivasjon. Eithun og jeg er ferske som partnere, og dette er forhåpentligvis bare begynnelsen, sier Horrem.

OL-DUO: Martin Spinnangr og Tarjei Viken Skarlund var Norges gutter i London-OL. 
Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
OL-DUO: Martin Spinnangr og Tarjei Viken Skarlund var Norges gutter i London-OL. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix Vis mer
80 MOTSPILLERE: Her er Iver Horrem i kamp mot 80 andre. Foto: Privat.
80 MOTSPILLERE: Her er Iver Horrem i kamp mot 80 andre. Foto: Privat. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media