Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er noe nostalgisk over det vi kan se. Dette er 50 år tilbake i tid

Snøfall skapte store problemer for produsent under langløp.

TV-BILDER: Slik så sendingen på NRK 2 ut underveis i langløpet. Skjermdump: NRK
TV-BILDER: Slik så sendingen på NRK 2 ut underveis i langløpet. Skjermdump: NRK Vis mer

(Dagbladet); - Hvem som kommer bak der er vanskelig å se. Det ser ut som han har et lyst og et mørkt bein på dressen, men jeg greier ikke helt å si hvem det er i farta.

Ordene tilhører NRK-ekspert og langrennsløper Petter Skinstad. Og er det noen som har kontroll på utøverne - så er det Skinstad.

Problemet var rett og slett at han så på et superpikslert bilde sendt via 4g og mobil fra skogen i Østerrike.

Slik ble det gjennom nesten hele det 60 kilometer lange Kaiser Maximilian Lauf i Østerrike som ble sendt på NRK i dag.

Snøfall

Grunnet stort snøfall i Mellom-Europa kunne nemlig ikke flyet som skulle bringe signalene fra kameraer ute i løypa inn til produsenten lette. Det skriver arrangøren i en epost til NRK.

Dermed ble det ingen andre bilder enn sporadiske 4g-bilder fra langløpet.

NRK valgte å flytte sendingen fra hovedkanalen til NRK 2, og levende TV-bilder ble erstattet med GPS-kart og innklippsbilder fra målområdet.

- Det er noe nostalgisk over det vi kan se. Vi har bedt arrangørene om å få ut noe på TV, men det har de ikke gjort. Dette er 50 år tilbake i tid, sa kommentator Ole K. Stoltenberg, som sammen med sidekommentator Skinstad hadde en voksen oppgave å underholde og forklare underveis i løpet.

- Jeg har satt ny personlig rekord i å kommentere idrett uten å se det. Den forrige var på 1,45, men nå har jeg passert tre timer, sier Stoltenberg til NRK.

Klager

Dagbladet har vært i kontakt med vaktsjef Arild Andersen hos NRK. Han forteller:

- Det er ikke noe vi får gjort noe med. Forklaringen fra rettighetshaver er at flyet ikke får lette, og dermed får de ikke bildene til sendebussen og videre ut til oss.

Vaktsjefen fortsetter:

- Vi er like irritert som seerne. Produsenten har ikke tatt høyde for værforholdene, og det er ikke noe overraskende at det snør nå. Det er ikke noe som har kommet i dag, og de burde ha tatt høyde for det tidligere.

- Hva slags reaksjoner har dere fått?

- En del reaksjoner. Det er i dag langløpsesongen virkelig starter med det første storløpet. Vi hadde gledet oss til å vise fram grenen på NRK. Dette er trist for løpere og lagene, irriterende for oss og trist for seerne.

Andreas Nygaard vant foran Tord Asle Gjerdalen og Stian Hoelsgaard på herresiden. Katerina Smutna vant kvinnenes løp foran Astrid Øyre Slind.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media