Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er noe som ikke skal skje. Det er vanvittig surt

Johaug og Weng ødela for seg selv.

FALT: Både Therese Johaug og Heidi Weng gikk på rumpa under den klassiske sprinten i Canada. Foto: Scanpix
FALT: Både Therese Johaug og Heidi Weng gikk på rumpa under den klassiske sprinten i Canada. Foto: Scanpix Vis mer

OSLO/CANMORE (Dagbladet): Under dagens femte etappe av Ski Tour Canada konkurrerte langrennsjentene i sesongens tøffeste sprintløype. Kombinasjonen av flere krevende motbakker, 1450 meters høyde og en sol som gjorde snøen løsere for hvert minutt som gikk, favoriserte feltets kapasitetsløpere.

Det beviste Therese Johaug allerede i prologen da hun overrasket med tredje beste tid, bare slått av fartsfantomene Ingvild Flugstad Østeberg og Maiken Caspersen Falla. Under finaleheatene et par timer seinere ble det også klart at temperaturen hadde skapt ytterligere utfordringer for de mest eksplosive utøverne, da Østbergs tid plutselig var over halvminuttet svakere enn tidligere.

Johaugs sjanse til å hevde seg i sprint hadde kanskje aldri vært større, men 27-åringen spolerte alt med et overraskende fall i kvarfinalen.

- Det var fryktelig unødvendig av Therese. Hun hadde dette i sin hule hånd, kommenterer NRK-ekspert Fredrik Aukland.

Mer dramatikk Det dramatiske heatet gjorde at Ski Tour Canada-leder Heidi Weng kunne øke avstanden til Johaug med flere sekunder i sammendraget, men bare minutter seinere gjorde også hun en stor feil.

I samme sving som Johaug mistet Weng balansen og deiset i snøen. Hun forsøkte desperat å komme opp i fart igjen, men det var forgjeves.

- Det er det mest kritiske punktet å falle på. Både Therese og Heidi ble felt av denne svingen, sier Aukland.

- Det virker unødvendig. Det er ikke så krevende å kjøre den svingen. Kanskje har nervene spilt henne et puss, undrer NRK-kommentator Jann Post.

- Min skyld Etterpå tok Johaug selvkritikk i møte med Dagbladet. 27-åringen forteller at hun aldri har følt seg bedre på en sprint før. Heller ikke forholdene har passet henne bedre.

- Det er noe som ikke skal skje. Det er vanvittig surt. Jeg kjenner at jeg går bra på ski. Jeg har en løype og et føre som passer meg vanvittig bra. Skiene stokker seg og jeg faller, forteller Johaug.

- Var du ukonsentrert?

- Ja. De hadde saltet oppe i løypa før finalene. Det er partier hvor det er løst og andre hvor det er veldig hardt. Det er surt, men jeg fortjener ikke bedre. Det er min egen skyld.

- Du har faktisk tatt inn på Weng i sammendraget og er nærmere seieren i Ski Tour Canada enn noen gang. Det er et paradoks?

- Det er veldig synd det som skjer. Jeg ønsker at begge skal gå fort. Det er mye morsommere å vinne da. Det er en del av gamet å holde seg på føttene. I verste fall kunne jeg vært ett minutt etter Heidi i dag, i stedet skiller det bare noen sekunder. Jeg har styrket mulighetene mine dag. Det har jeg.

Irritert Weng Weng leder fremdeles i sammendraget, men det hjalp ikke på humøret etter den misbrukte muligheten til å distansere seg ytterligere fra Johaug på lederlista.

- Det er veldig surt. Det er irriterende at jeg ikke falt på den første runden. Da kunne jeg kanskje tatt igjen de andre. Jeg skulle ploget nedover svingen i stedet. Det er veldig irriterende, sier Weng til Dagbladet.

- Er det en trøst at du fremdeles leder i sammendraget?

- Nei, det er ikke det. Jeg har gjort det veldig bra i klassisk sprint denne sesongen. Jeg har vært i tre av tre finaler. Den finalen skulle jeg på en måte klart, psykisk. Jeg kunne heller ikke fått en mer perfekt løype, så det er veldig kjedelig.

- Hva tenkte du da du først så at Johaug falt?

- Jeg tenkte ikke så mye. Jeg prøvde å ikke følge med på det som skjedde rundt meg. Jeg var veldig konsentrert. Det er veldig surt, men det kommer en ny dag i morgen. Jeg får ikke gjort så mye med det. Man kan ikke legge seg ned og dø, heller, forteller Weng.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media