Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er noen som kødder med oss, ingen tvil

Tippeligaklubbene sliter med å komme seg hjem fra kamp.

OPGITT: Om Brann ikke allerede hadde nok å stri med på det sportslige plan, blir det ikke noe bedre av at laget må bruke 12-14 timer i buss på å komme seg hjem fra Trondheim på grunn av stansen av all flytrafikk i Norge. Steinar Nilsen blir lettere oppgitt over hele situasjonen.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix .
OPGITT: Om Brann ikke allerede hadde nok å stri med på det sportslige plan, blir det ikke noe bedre av at laget må bruke 12-14 timer i buss på å komme seg hjem fra Trondheim på grunn av stansen av all flytrafikk i Norge. Steinar Nilsen blir lettere oppgitt over hele situasjonen.Foto: Gorm Kallestad / Scanpix . Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Som om det ikke var nok at et duknakket Brann forlot Trondheim som et nedrykkslag, hjalp det definitivt ikke på humøret at  tida Steinar Nilsens menn skulle ha brukt på å restituere seg etter gårsdagens 0-3 tap mot Rosenborg, i stedet går med på en 12-14 timer lang busstur hjem til Bergen.

Stansen i flytrafikken på grunn av askekaoset i norsk luftrom etter et vulkanutbrudd fra Island, skaper nemlig store komplikasjoner for tippeligalag på vei hjem fra bortekamp.

- Det er noen som kødder med oss, ingen tvil, sier en lettere oppgitt Steinar Nilsen til brann.no.

- Dette er helt utrolig. Vi får bare snu det andre kinnet til og vente på en ny smell i trynet. Så får vi bare håpe at bussen ikke punkterer, fortsetter Nilsen med en solid porsjon galgenhumor.

TIL på vei til Oslo
Brann er på ingen måte i noen unik posisjon. Aalesund er på vei fra Haugesund i buss, mens Strømsgodset, som dro til Molde i går ettermiddag, kan få problemer med å komme seg hjem etter kveldens kamp på Aker Stadion. Tromsø, som spilte bortekamp mot Viking i Stavanger i går kveld, har ingen formening om når og hvordan de skal komme seg nordover.

«Gutan» er nå på vei i buss til Oslo der de planlegger å gjennomføre en treningsøkt i ettermiddag før de eventuelt kommer seg videre med fly. 

- Det går nok en 8-9 timer før vi er i Oslo. Men vi velger å gjøre det på denne måten, slik at vi har flere valgmuligheter når flytrafikken åpner opp igjen, sier sportsdirektør Morten Kræmer til iTromsø.

Alternativer
Norges Fotballforbund ber på sin side klubbene om å gjøre det beste ut av situasjonen.

- Vi ber samtlige klubber om å finne alternative reiseløsninger til fly, ettersom vi ikke vet hvor lenge flystansen i Norge varer. I Sør-Norge er det ingen problemer med å finne alternative løsninger, men nord for Bodø har vi forståelse for at det kan være vanskelig å finne alternativer til og fra, sier arrangementssjef Dag Vestlund i NFF til fotball.no.

Tromsø faller innunder den siste kategorien, noe som betyr at søndagens hjemmekamp mot Sandefjord kan måtte flyttes. Det vil NFF helst unngå.

ALLE AVGANGER KANSELLERT: Luftrommet over Norge er stengt. Det blant annet lange bussturer for tippeligalag på vei tilbake fra bortekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
ALLE AVGANGER KANSELLERT: Luftrommet over Norge er stengt. Det blant annet lange bussturer for tippeligalag på vei tilbake fra bortekamp. Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix Vis mer

- Vi ber likevel samtlige klubber om å gjøre sitt ytterste for at alle seriekamper kan spilles på fastsatt dato, og minner samtidig om at det for øyeblikket er en fare for at transportsektoren kan gå ut i streik, sier Vestlund.

Det er foreløpig høyst usikkert når flytrafikken kommer i gang igjen.

- Prognosene våre er at det vil bli stengt i hele dag, og vi kan ikke utelukke at det vil bli stengt videre fredag, sa flysikringsdirektør i Avinor, Knut Skaar under en pressekonferanse tidligere i dag.

ASKEKAOS: Vulkansk aske skaper store problemer, ikke bare for sikten, men er også farlig for flymotorer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Brynjar Gaudi
ASKEKAOS: Vulkansk aske skaper store problemer, ikke bare for sikten, men er også farlig for flymotorer.Foto: SCANPIX/AP Photo/Brynjar Gaudi Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!