TO AV JOHN ARNE RIISE: John Arne Riise er tilsynelatende aktiv på "offisielle" Facebook- og Twitter-sider, men det hele er en bløff. - Det er synd at det går an å gjøre det, sier Fulham-proffen til Dagbladet. 
Foto:Erik Berglund
TO AV JOHN ARNE RIISE: John Arne Riise er tilsynelatende aktiv på "offisielle" Facebook- og Twitter-sider, men det hele er en bløff. - Det er synd at det går an å gjøre det, sier Fulham-proffen til Dagbladet. Foto:Erik BerglundVis mer

- Det er noen som utgir seg for å være meg

Falsk John Arne Riise lurer folk på nettet.

BRISTOL HOTEL (Dagbladet): Det er blitt ganske så stille på den offisielle bloggen til John Arne Riise, der han ikke har skrevet noen nye innlegg siden 18. august.

Til gjengjeld har 31-åringen vært aktiv på nettsteder som Twitter og Facebook den siste tiden. Men bare tilsynelatende - for det er ikke Riise som står bak noen av profilene som kaller seg «offisielle».

- Det er ikke meg. Jeg har fått spørsmål fra Fulhams pressesjef, som spurte om jeg hadde fått meg Twitter-profil. Jeg svarte nei. Det er noen som utgir seg for å være meg på Twitter og Facebook. Flere kompiser har spurt meg hvorfor jeg ikke svarer dem på Twitter, sier Riise til Dagbladet.

«Er i Parken med Emma»
Den falske Twitter-profilen ble opprettet 7. juli, og har nærmere 2000 følgere. Norges Fotballforbunds offisielle Twitter-profil er blant dem som følger «John Arne Riise», det samme er landslagskompisene Vadim Demidov og Espen Ruud.

Personen som utgir seg for å være Fulham-proffen har sendt ut flere meldinger, blant annet etter nyheten om landslagets bytur ble offentlig kjent.

«I'm sorry for what I did 4 days before the match against Denmark. It was a stupid thing to to, and it will not happend again.»

Andre meldinger er av den trivielle sorten, som at han er i parken med datteren Emma, eller at han har spist frokost og skal på trening.

FALSK PROFIL: John Arne Riises uekte profil har nesten 2000 følgere. Skjermdump: Twitter
FALSK PROFIL: John Arne Riises uekte profil har nesten 2000 følgere. Skjermdump: Twitter Vis mer

På Facebook-profilen har vedkommende lagt ut flere bilder av Riise i kampsituasjon, og statusoppdateringene er som regel av det hyggelige slaget.

«I will say from the bottom of my heart that Craven Cottage rocks! The Fulham supporters is one of the most loud supporters I ever have seen!»

Og:

«My good friend Steven Gerrard is back from injury. Wish you all the best in this Premier League season. I'm excited to meet you again!!!»

Vil sette rådgiveren på saken
Riise lar seg imidlertid ikke stresse veldig av at noen utgir seg for å være ham på nettet.

- Det er jo mulig å sette en stopper for det?

- Jo, men jeg har ikke tenkt så mye på det. Det har vært så mange falske profiler på Facebook, og på Twitter, jeg har ikke brydd meg så mye om det.

FALSK FACEBOOK-PROFIL:  Denne profilen ble opprettet for en snau måned siden. Skjermdump: Facebook
FALSK FACEBOOK-PROFIL: Denne profilen ble opprettet for en snau måned siden. Skjermdump: Facebook Vis mer

Om personen bak de falske profilene begynner å skrive noe virkelig kontroversielt, kan det imidlertid fort bli mer ubehagelig.

- Det er synd det skal være sånn, at det går an å gjøre det. Men jeg bryr meg ikke så mye om det.

- Du kommer ikke til å sette din rådgiver Jan Kvalheim på saken?

- Jeg har ikke sett hva som er blitt skrevet, men jeg hører jo at noen maser om det. Jeg får sjekke om Kvalheim kan gjøre noe, sier Riise til Dagbladet.

PS! Riise sier de manglende oppdateringene på bloggen skyldes at det er mye som skjer om dagen, og at han har vært opptatt av fotballen.