Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er nok noen som legger seg før midnatt i kveld, men det blir i alle fall ikke meg

Ingvild Flugstad Østberg (23) vil nyte dagen helt ut.

PÅ TOPP: Ingvild Flugstad Østberg har i hele vinter bevist at hun har tatt et nytt steg mot toppen, og sprintseieren i Lenzerheide i dag, viste en gang for alle at hun tilhører verdenseliten i skisprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
PÅ TOPP: Ingvild Flugstad Østberg har i hele vinter bevist at hun har tatt et nytt steg mot toppen, og sprintseieren i Lenzerheide i dag, viste en gang for alle at hun tilhører verdenseliten i skisprint. Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix Vis mer

LENZERHEIDE (Dagbladet): - Det er nok noen som legger seg før midnatt i kveld, men det blir i alle fall ikke meg. Jeg har alltid vært oppe til over midnatt på nyttårsaften og det blir ikke noe unntak i kveld, sier Ingvild Flugstad Østberg.

At hun vant sprinten i dag, og leder hele Tour de Ski, og skal gå et nytt renn i morgen, spiller ingen rolle.

- Jeg skal ha meg meg nyttårskvelden. Den skal jeg bruke til å fordøye alt som har skjedd i dag, sier hun.

Tålmodig Og det var faktisk ikke rent lite. Ingvild Flugstad Østberg har i hele vinter bevist at hun har tatt et nytt steg mot toppen, og sprintseieren i Lenzerheide i dag, viste en gang for alle at hun tilhører verdenseliten i skisprint.

Hun var usedvanlig god som junior, og vant en rekke medaljer i aldersbestemte klasser. Men veien til topps som senior har vært lang.

- Det visste jeg den ville være. Men jeg har vært tålmodig og utviklet meg år for år. Jeg har klart å forbedre prestasjonene mine hver  vinter, men det har kanskje ikke alltid vært like lett å se.

- For det har jo alltid vært noen norske som har vært bedre enn meg, sier hun.

I dag var det ikke det. Flugstad Østberg spurtslo Astrid Uhrenholdt Jacobsen i sprintfinalen og overtok både ledertrøya og sprinttrøya i Tour'en etter å ha tatt sin første seier i karrieren.

Reiser hjem De går hun med da jentene går ti kilometer fellesstart i morgen.

- Det er jo stort å få gå med ledertrøya. Men selv om jeg går til ethvert skirenn for å gjøre det best mulig er jeg realistisk nok til å se at jeg trolig mister trøya i morgen. Jeg håper bare det blir til ei annen norsk jente, sier hun.

Etter å ha fullført distanserennet i morgen er det planen at Ingvild Flugstad Østberg pakker sakene sine og reiser hjem.

- Det har vært planen hele tida at jeg skulle bryte etter 10-kilometeren. Det er jo meningen at jeg skal gå i Nove Mesto helga etter Tour de Ski og siden jeg har gått alt som har vært av renn så langt i vinter, er det nok lurt å begrense seg litt med tanke på det som skal skje senere i vinter også.

- Jeg har lyst til å ta med meg den selvtilliten jeg har nå til OL, sier Ingvild Flugstad Østberg.