- Det er nok vondt for dem at vi er så populære

I kveld starter hatoppgjørene mellom VIF og Oilers.

FINALEKLARE: Vålerenga Hockey starter semifinalekampene mot Stavanger Oilers i Stavanger i kveld. Her er trener Espen Shampo Knutsen og spillerne under den sjette kvartfinalekampen mot Frisk Asker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix
FINALEKLARE: Vålerenga Hockey starter semifinalekampene mot Stavanger Oilers i Stavanger i kveld. Her er trener Espen Shampo Knutsen og spillerne under den sjette kvartfinalekampen mot Frisk Asker. Foto: Heiko Junge / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det vakte oppmerksomhet da Stavanger Oilers valgte Vålerenga som motstander i NM-semifinalene i ishockey - som starter i kveld.

I Vålerenga-leiren hadde de allerede innstilt seg på møter mot Storhamar, fordi de var overbevist om at Oilers ville unngå Vålerenga så lenge som mulig.

- Føler seg sikre Men Oilers valgte altså Norges mestvinnende hockeyklubb - som de har slått i NM-finalene i to år på rad.

- De føler seg sikre på å slå oss, men vi tror noe annet, sier Vålerengas direktør Jan Tore Kjær til Dagbladet.

Han minner om at de har slått Stavanger Oilers i de to siste oppgjørene (den siste riktignok etter at Oilers var klare som seriemestre).

Krasj-tv Mens Oilers ble seriemestre i år, så har Vålerenga vunnet tv-publikum gjennom dokumentarserien «Iskrigerne» på TV2.

Og nå tiskes det rundt om i hockey-Norge om at Stavanger Oilers delvis valgte Vålerenga som motstander allerede i semifinalen, slik at gutta i tv-suksessen ikke engang kommer seg til NM-finalen i sesong to.

Snakk om krasj-tv, på en måte.

- Bedre tv Jan Tore Kjær mistenker ikke at Oilers har hatt slike slu planer. Han mener attpåtil at det fort blir bedre tv, dersom de ryker ut i semifinalene (noe han poengterer at han ikke tror de gjør...)

- Semifinalekampene mot Stavanger Oilers har ingen ting med «Iskrigerne» å gjøre. Den serien handler om menneskene i og rundt laget, om følelser og grep som gjøres. Da blir det nesten bare bedre tv om vi blir slått ut, sier han.

- Men det er nok vondt for dem at vi er så populære som vi er.

- Bedre enn Oilers Vålerenga hevder uansett at de reiser til Stavanger i dag med selvtillit, ikke minst basert på to strake seirer mot oljegutta, samtidig som en tenkt tabell fra romjula og ut seriespillet (18 kamper) faktisk ville hatt Vålerenga foran Oilers på tabellen.
 
Begge med 38 poeng på 18 kamper, men med Vålerenga foran på innbyrdes oppgjør.

Men begge ville vært bak Storhamar, som har sanket 41 poeng i samme periode.

To tidsregninger - Vi regner tiden før og etter jul som to forskjellige tidsregninger, sier Jan Tore Kjær.

Det er i den perioden de har hatt på plass de to canadierne Simon Gamache og Francois Fortier - og fått tilbake viktige Jonas Oppøyen.

VIF-kaptein Brede Csiszar meldes for øvrig også klar til NM-oppgjørene mot Oilers etter comeback fra skade.

Mer uthvilt VIF-ledelsen føler at de kommer inn i årets kamper mot Stavanger Oilers bedre rustet enn da de møttes i finalene i fjor. Da ble Oilers norgesmestre, til tross for at det var Vålerenga som hadde hjemmebanefordel.

- I fjor kom vi inn i finalespillet etter sju semifinaler mot Storhamar. Nå har vi fått hvilt en uke, og vi reiser til Stavanger med fire rekker og sju backer, sier Kjær.

- Mer ståhei Oilers-trener Petter Thoresen har ennå til gode å tape en finaleserie mot Vålerenga. I Stavanger kan han vise til tre strake kongepokaler, og fire på dem fem siste årene.

Han mener valget av Vålerenga som semifinalemotstander er en ren sportslig vurdering.

- Det blir selvfølgelilg mer ståhei rundt kamper mot Vålerenga, men sportslig mener vi at Sparta er et tyngre og vanskeligere lag å slå. Da valgte vi Vålerenga.

- Ikke noe spesielt Han synes ikke det er oppsiktsvekkende at de valgte Vålerenga som motstander.

- Nei, hvorfor er det det? Det eneste som er uvant i år er at Vålerenga ikke var i en situasjon hvor de fikk velge motstander. Nå ble de valgt, og når vi slår dem med 30 poeng i serien, så er det vel ikke så overraskende. Jeg mener vi er bedre enn dem på alle plasser, sier Petter Thoresen til Dagbladet.

Ikke fire strake Selv om de - på papiret - er favoritter, så tror ikke Thoresen at de slår Vålerenga i fire strake kamper i best av sju-serien.

- Jeg har vært med på 30 NM-finaler, og jeg vet at det er en tøff jobb som må gjøres uansett. Det går ikke an å leve på gammel moro. Vi er nødt til å være disiplinerte og lojale, og gjøre den jobben som trengs, sier han.

Adrenalin Thoresen lover at gutta hans nå verker etter å komme i gang. Etter at de slo Stjernen i fire strake kamper i kvartfinalen, så er det lenge siden de har spilt kamp.

- Gutta begynner å bli dritt lei av å vente. Det er masse oppspart adrenalin som skal ut nå, sier Oilers' suksesstrener.

- BEDRE ENN OILERS: VIF-direktør Jan Tore Kjær mener de har vært et bedre lag enn Stavanger Oilers siden jul, og mener NM-semifinalene er helt åpne. Foto: Lars Eivind Bones
- BEDRE ENN OILERS: VIF-direktør Jan Tore Kjær mener de har vært et bedre lag enn Stavanger Oilers siden jul, og mener NM-semifinalene er helt åpne. Foto: Lars Eivind Bones Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer