Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er null prosent sjanse for at jeg skal vinne

Sammenlagtleder Voeckler har ikke tro på seg selv.

SJANSELØS: Europcar-rytter Thomas Voeckler mener han ikke kan være med å kjempe om seier i Tour de France. Foto: REUTERS/Denis Balibouse
SJANSELØS: Europcar-rytter Thomas Voeckler mener han ikke kan være med å kjempe om seier i Tour de France. Foto: REUTERS/Denis Balibouse Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Med én uke igjen av Tour de France sitter hjemmehåpet Thomas Voeckler med den gule trøya. Men selv har han fortsatt ikke tro på at han skal vinne rittet.

Med seks etapper igjen av årets Tour leder Voeckler med 1.49 minutt ned til Fränk Schleck på plassen bak. Nå har flere av de andre rytterne begynt å tro på at franskmannen kan sikre en meget overraskende hjemmeseier i årets utgave av rittet.

- Han er helt klart en av dem som kan vinne. Han er i utrolig form, og laget hans har gitt ham god støtte, sier Alberto Contador, som nå er fire minutter bak i sammendraget.

Voeckler selv er ikke overbevist om at ledelsen kan holde hele veien til avslutningen i Paris.

- Det er hyggelig at de har tro på meg, men for å være ærlig, så tror jeg ikke ett sekund på det selv. Jeg skal gi det jeg har, men jeg kan ikke være uærlig, for jeg tror det er null prosent for at jeg skal vinne, sier 32-åringen selv. Han tror de kommende etappene i Alpene blir for tøffe til at han kan beholde den gule ledertrøya.

- Det hadde vært kjempeartig å kunne følge de beste i Alpene, men jeg tror ikke jeg er i stand til det. Det er fortsatt en uke igjen av rittet, og løypa er jo designet for at den siste uka skal være avgjørende, mener Voeckler.

Om han skulle klare å vinne, vil det være første hjemmeseier i rittet siden Bernard Hinault vant i 1985. Forrige gang en franskmann var på pallen, var Richard Virenque, da han kom på andreplass i 1997.

(NTB)