FORTSETTER Å SCORE: Jone Samulesen tegnet seg for ni mål i fjorårets Tippeliga. I dag scoret «siddisen» igjen. 
Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpix
FORTSETTER Å SCORE: Jone Samulesen tegnet seg for ni mål i fjorårets Tippeliga. I dag scoret «siddisen» igjen. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB scanpixVis mer

- Det er Odd på sitt beste. Det er klassisk dem

Slo Start i Skien.

• ODD - START 1-0 (0-0)

SKAGERAK ARENA (Dagbladet): En drøy time mot Start var alt Odd trengte på å bevise at de blir å regne med i toppen av Tippeligaen også i 2015.

Fjorårets positive overraskelseslag vant treningskampen i solskinnet på Skagerak Arena 1-0, etter et vakkert angrep avsluttet av midtbanespiller Jone Samulsen.

- Det er klassisk Odd. Opp på kant. Tidlig innlegg. Spiss som header ned til en indreløper som er på vei inn i boks, og som scorer. Det er Odd på sitt beste, mener Dagblad-kommentator Morten Pedersen.

Stor forskjell Samuelsen, som scoret ni mål og assisterte ytterligere åtte fra midtbaneposisjon sist sesong, fikk muligheten til å senke Start etter et nydelig innlegg av Håvard Storbæk. 

Innbytteren fant spydspiss Frode Johnsen på bakre stolpe, som gjorde jobben enkel for Samuelsen da han headet ballen rolig ned mot femmeteren.

Scoringen kom etter en 1. omgang hvor Odd styrte så å si alt som skjedde på Skagerak Arena. Bare en opplagt Håkon Opdal i Start-buret hindret ledelse før lagene gikk inn til hvilen. 

- I dag har vi fått sett forskjellen på topp fem og bunn fem i årets Tippeliga. Selv om Odd manglet en del balltempo, så gjør ikke det noe så lenge det er en måned igjen til seriestart. Odd spiller som Odd, så det vil komme, sier Pedersen.

Start kan få slite Store økonomiske problemer gjør samtidig hverdagen vanskelig for Start-trener Mons Ivar Mjelde.

Mot Odd stilte han med tilnærmet førsteellever, med unntak av supertalentet Kristoffer Ajer (16). Likevel skapte laget kun én stor sjanse. Den misbrukte til gjengjeld den islandske spissen Matthias Vilhjalmsson, da han headet midt på Odd-keeper Sondre Rossbach fra ti meter på stillingen 1-0.

- Jeg registerer at Mons Ivar Mjelde skriker til spillerne at de må «eie» ballen mer og tørre å spille sitt eget spill. Det er ambisiøst, for Start har verken spillere eller lag til å styre kamper. Jeg tror det vil gi dem trøbbel i Tippeligaen.

- Derfor er denne kampen et klassisk eksempel på et av Tippeliagens topp fem-lag som møter bunn fem, sier Pedersen.