SLUTT P ÅSTØTTEN: Uefa-president Michel Platini (t.h.) sier nå offentlig at han ikke støtter Fifa-president Sepp Blatter (t.v.) foran neste presidentperiode. Platini er ennå ikke sikker på om han selv vil være en kandidat. Foto: Fabrice Coffrini, AFP / NTB Scanpix
SLUTT P ÅSTØTTEN: Uefa-president Michel Platini (t.h.) sier nå offentlig at han ikke støtter Fifa-president Sepp Blatter (t.v.) foran neste presidentperiode. Platini er ennå ikke sikker på om han selv vil være en kandidat. Foto: Fabrice Coffrini, AFP / NTB ScanpixVis mer

- Det er over. Han vet det, jeg har sagt det til ham

Platini støtter ikke lenger Blatter.

Det stormer rundt Fifa-president Sepp Blatter. Flere fotballtopper har bedt ham trekke seg, og torsdag kunngjorde Uefa-sjef Michel Platini at han ikke lenger støtter sveitseren.

Det skal velges Fifa-sjef neste år, og Platini sier Blatter bør trekke seg når inneværende presidentperiode går ut.

- Jeg støtter ham ikke lenger. Det er over. Han vet det, jeg har sagt det til ham. Jeg synes Fifa trenger nytt blod, sier franskmannen.

Platini er blant favorittene til å overta, men har ikke bestemt seg for om han vil stille til valg.

- Det er mulig jeg stiller, men det er ikke på grunn av Blatter. Det eneste jeg tenker på er hva jeg vil gjøre. Jeg er nesten 60 år gammel og må tenke på hva jeg vil, sier Platini.

Presset på Blatter har økt i takt med avsløringene rundt den mulige korrupsjonen som ga fotball-VM i 2022 til Qatar.

Blatter stemte riktignok ikke på Qatar som VM-arrangør, noe som kan slå positivt ut når etterforskningen av tildelingen er over. Platini ga i motsetning sin stemme til Qatar.

(NTB)