John Arne Riise til Dagbladet:

- Det er over

John Arne Riise (41) slutter som trener i Tønsberg-klubben Flint. Det bekrefter han overfor Dagbladet.

FORLENGER IKKE: John Arne Riise er ferdig i Flint. Foto: Christian Roth Christensen
FORLENGER IKKE: John Arne Riise er ferdig i Flint. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer
Publisert

- Vi har hatt en lengre prosess i to-tre måneder om fornyelse av kontrakten, forteller Riise til Dagbladet.

- Jeg har hatt fokus på laget. Men samtidig er jeg blitt informert om at klubben skal starte med et nytt prosjekt som kalles «Flint 2022-2025». Jeg spurte meg selv: «Er det riktig av meg å fornye - uansett om det blir nedrykk eller ikke - når jeg i utgangspunktet vet at jeg ikke blir her i tre år til?» Det kunne jeg ikke garantere. Da valgte jeg å si at jeg ikke ville fornye kontrakten.

Det var i et møte med styreleder Geir Bøe tirsdag formiddag at det kom til en endelig avklaring om Riises framtid.

Lørdag rykket klubben ned fra 3. divisjon etter å ha tapt 1-2 for Oppsal.

STORT ENGASJEMENT: John Arne Riise har vært i Flint i to år. Foto: Christian Roth Christensen
STORT ENGASJEMENT: John Arne Riise har vært i Flint i to år. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Flint har lagt inn en protest, fordi klubben mener Oppsal endret startoppstillingen og gjorde for mange bytter. Protesten behandles i doms- og sanksjonsutvalget i Norges Fotballforbund. Men uansett utfallet: Riise er ferdig i klubben.

Den tidligere back-giganten med 110 landskamper for Norge legger ikke skjul på at han sikter høyt som trener. Men han er svært takknemlig for tida i breddeklubben Flint.

- Jeg har hatt to fantastiske år her. Det har vært veldig utfordrende med tanke på coronaperioden. Men jeg har lært ekstremt mye om meg selv som trener og person. Og jeg har hatt en fantastisk gruppe å jobbe med, framholder han.

Riise har kontrakt ut året. Spillerne har nå ti dagers fotballfri, før de samles igjen og trener de siste 14 dagene i november. Så er det endelig slutt.

MIDTPUNKT: John Arne Riise sier han har jobbet med noen fantastiske gutter i Flint. Foto: Christian Roth Christensen
MIDTPUNKT: John Arne Riise sier han har jobbet med noen fantastiske gutter i Flint. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Overfor Dagbladet bekrefter Riise at han er ledig på trenermarkedet og stiller med blanke ark.

- Jeg kommer til å se mye norsk fotball framover. Jeg skal snakke med trenere og se kamper og økter.

- Hvor legger du lista?

- Det har jeg ikke tenkt så mye på. Men jeg har lyst på en utfordring og noe nytt.

Og:

- Jeg har store ambisjoner. Jeg er veldig motivert for framtida og gleder meg til å jobbe mange år som trener.

HJELPER EKSEN: John Arne Riise hjelper ekskjæresten Louise Angelica Riise med oppussing. Reporter: Sofie Losen Video: Steffen Pettersen Vis mer

- Hva tror du det har å si for mulighetene dine at du rykker ned med Flint?

- At du rykker opp og ned er en del av fotballen. Det har vært en tøff sesong. En halv sesong, bare. Evalueringen viser at vi ikke har vært gode nok foran begge målene. Vi scoret ikke på sjansene våre og slapp inn for lette mål. Men alle vet at jeg er ny i gamet. Jeg tror ikke det har noe å si for det som skal skje framover. Folk har alltid et syn på Riise - på godt og vondt.

Flint har vært fulgt av et team fra TV 2 med komiker Morten Ramm i spissen. «Fan av Flint» har gått på kanalen i høst.

- Hvordan har det vært å se seg selv i rollen som trener?

- I de to-tre første kampene var det mye overtenning etter halvannet år uten kamper. Men sånn er det: Jeg har vært meg selv hundre prosent. Jeg setter høye krav til meg selv og spillerne. Så skal jeg innrømme at det tok litt tid å bli vant til situasjonen.

- Hva mener du?

- Å komme inn i en breddeklubb var uvant for meg med tanke på hvordan ting skal gjøres. Det tok tid før jeg skjønte hvilke krav jeg kunne opprettholde eller senke overfor spillerne. Dette er spillere som studerer og jobber. Det har vært uvant å dempe profesjonaliteten. Jeg gleder meg til kanskje å gå til et annet nivå og få brukt profesjonaliteten som jeg har lært gjennom livet.

MAGISK ØYEBLIKK: John Arne Riise har en stor karriere bak seg som spiller. Her løfter han Champions League-trofeet med Liverpool i 2005. Foto: NTB
MAGISK ØYEBLIKK: John Arne Riise har en stor karriere bak seg som spiller. Her løfter han Champions League-trofeet med Liverpool i 2005. Foto: NTB Vis mer

Riise - med fortid i storklubber som Monaco, Liverpool og Roma - synes det har vært flott å bruke nettverket sitt til å gi spillerne små vitaminsprøyter underveis.

Blant annet har Liverpool-profilene Steven Gerrard og Jordan Henderson spilt inn spesialhilsener til Flint-gutta på mobilen.

- Jeg har prøvd å gjøre alt for gutta mine og gi dem energi før kampene. Å bruke nettverket mitt med Gerrard og Henderson, tror jeg har gitt spillerne noe spesielt. Jeg føler de har satt pris på det. Men til syvende og sist handler det om å vinne fotballkamper.

Riise innrømmer at han var langt nede lørdag og søndag. At folk raljerte over at han og klubben rykket ned, var noe han satte svært liten pris på.

- Jeg har levd med dette i 20 år. Men når du rykker ned fra 3. divisjon - og får et vanvittig trykk mot deg - blir det dobbelt smerte. Nettroll og hatere vil at jeg skal mislykkes.

Han utdyper:

- Jeg var utrolig langt nede lørdag da vi ikke klarte det. Jeg måtte ha tid for meg selv. Når du i tillegg får masse nettroll mot deg, og nesten blir kjørt i kjelleren av kommentarene, er det kjipt. Samtidig gir det meg motivasjon til å motbevise dem. Men, ja: Lørdag og søndag var tunge dager.

MESTER OG ELEV: John Arne Riise i prat med Liverpool-manager Rafael Benitez i 2005. Nettverket til 41-åringen er enormt. Han har fortsatt et mål om å bli trener i Premier League. Foto: NTB
MESTER OG ELEV: John Arne Riise i prat med Liverpool-manager Rafael Benitez i 2005. Nettverket til 41-åringen er enormt. Han har fortsatt et mål om å bli trener i Premier League. Foto: NTB Vis mer

- Du har tidligere sagt at målet er å bli manager i Premier League. Står du på dette?

- Det var teit av meg å si at «innen fem år er dette målet». Men hovedmålet er det samme, enten det tar sju år eller ti år. Jeg tar steg for steg. Jeg har lyst til å prøve meg i Norge. Men hovedmålet er utlandet. Jeg har kanskje et større nettverk, og kanskje større navn, i utlandet enn Norge.

SYND: Tidligere Liverpool-spiller John Arne Riise forteller at han liker Ole Gunnar Solskjær veldig godt. Han synes det er synd at han er blitt manager for Manchester United. Video: Christian Roth Christensen / Dagbladet Vis mer

Riise forteller at det var spesielle minutter etter møtet med Flints styreleder tirsdag formiddag. Katta var ute av sekken.

- Jeg blir fort glad i folk og er veldig emosjonell. Da jeg satt i bilen etter møtet, var det tungt. Jeg kan si såpass, forteller han.

- Men jeg skal trene gutta ut november. Og så skal vi få en fin avslutning. Jeg håper også at de har hatt det litt gøy med meg, sier Riise.

Et kapittel lukkes. Men nå åpner også et nytt.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer