- Det er på grensen til skummelt, fordi det går så fort

Bli med ned utforløypa på Hafjell.

(Dagbladet): På søndag avsluttes VM i terrengsykling på Hafjell med utfor.

Utforløypa i Hafjell er 2,2 kilometer lang, og deltakerne er forventet å bruke rundt 3.5 minutter på å komme seg i mål.

Ny fartsrekord Presseansvarlig i VM i terrengsykling, Pål Standal, forteller til Dagbladet at de tror det vil bli satt ny fartsrekord i helga.

- På det ene partiet har det blitt målt fart over 70 kilometer i timen, nærmere 80, og det skal nok gå godt over 80 kilometer i helga, hvis det ikke begynner å styrtregne, sier Standal.

Også tilbakemelding fra utøverne er positive.

- De sier at det går utrolig raskt, at det er på grensen til skummelt fordi det går så fort.

Bratte partier Det er en tøff og utfordrende løype deltakerne skal gjennom.

- Det er en del bratte partier. Tilbakemeldingene fra de internajsonale utøverne er at løypene er bra, mye fordi den har alt. Den er bratt, det er høy fart, og det er ekstremt tekniske partier.

Når syklistene passerer målseilet 3.5 minutter etter at de satte utfor på toppen, har de forsert 470 heseblesende høydemeter, dekket av det meste norsk natur har å by på.

- I det bratteste partiet er det en 180 graders sving, hvor man bare faller. Det er omtrent rett ned, med to høydedropp rett etter hverandre, forteller Standal.

Populær idrett Terrengsykling har blitt mer populært de siste årene, og stadig flere kjøper eller leier utforsykkel, og tester utforløyper.

Denne uka er det som sagt VM i terrengsykling på Hafjell, og i morgen er det rundbane som står på programmet.

- Rundbaner er den meste kjente øvelsen, og den flest folk har et forhold til. Vi har allerede hatt bra med besøk, og forventer mer folk i helga da de mest populære øvelsene arrangeres, sier Standal.

Medaljehåp Gunn-Rita Dahle Flesjå (41) håper å være med å kjempe om medalje i morgendagens rundbaneløp.

- På en god dag føler jeg at jeg kan være med å kjempe om medalje, sa Dahle Flesjå til NTB på torsdagens pressekonferanse.

Hun mener VM-løypa blir krevende.

 - Løypa er veldig hard og teknisk krevende. For å prestere her man være sterk til å klatre, men samtidig beherske de tekniske elementene. Alle jeg har snakket med synes løypa er kanonbra og faktisk enda bedre enn i fjor. Det er jo morsomt, sier hun til NTB.

HÅPER PÅ MEDALJE: Gunn-Rita Dahle Flesjå tror hun har sjanse på medalje i morgendagens rundbaneløp i VM i terrengsykling på Hafjell. 
Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
HÅPER PÅ MEDALJE: Gunn-Rita Dahle Flesjå tror hun har sjanse på medalje i morgendagens rundbaneløp i VM i terrengsykling på Hafjell. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix Vis mer