- Det er på tide å ta tak i dette problemet. Spillerne fortjener bedre

Flere skrekksmeller.

STJERNESMELL:  Allerede tidlig i den første omgangen fikk tyske Christoph Kramer kjenne hvor hard en argentinsk skulder kan være. Ezequiel Garay traff Sami Khediras erstatter i en hard, men klokkeren, duell og sendte lagkameraten til Håvard Nordtveit i bakken. Foto: AP Photo/Natacha Pisarenko
STJERNESMELL: Allerede tidlig i den første omgangen fikk tyske Christoph Kramer kjenne hvor hard en argentinsk skulder kan være. Ezequiel Garay traff Sami Khediras erstatter i en hard, men klokkeren, duell og sendte lagkameraten til Håvard Nordtveit i bakken. Foto: AP Photo/Natacha PisarenkoVis mer

(Dagbladet): Det ble aldri noen stor målfest på Maracana mellom Tyskland og Argentina i går kveld, men det var i aller høyeste grad en kamp med nerve, hurtig spill, målsjanser og til slutt en verdig vinner.

Men kampen vil bli husket vel så godt for sine knallharde dueller.

32 år gammel reprise Selv funksjonærene på indre bane holdt hendene foran øynene da Manuel Neuer kopierte sine landsmenn Harald Schumacher og Heinz Müller, og rammet Gonzalo Higuain med voldsom kraft.

Argentineren gikk i bakken, men til motsetning fra stakkars Patrick Battiston, som i 1982 fikk ufrivillig nærkontakt med hofta til Schumacher, kom Napoli-spissen seg på beina igjen med alle tennene der de hører hjemme.

Det er opplagt at ingen vil gi seg i en VM-finale, men det skal godt gjøres å komme upåvirket fra et slikt sammenstøt. Og ganske riktig, noen minutter senere måtte Higuain takke av.

Kjempetrøkk Spørsmålet er om han skulle sluppet innpå igjen. Den internasjonale spillerorganisasjonen FIFPro var mildt sagt skeptiske.

- Higuain får en kjempetrøkk. Han burde vært sjekket for hjernerystelse. Det er på tide å ta tak i dette problemet, sier de.

Og det var heller ikke den første stjernesmellen i kampen.

Krever tiltak Allerede tidlig i den første omgangen fikk tyske Christoph Kramer kjenne hvord hard en argentinsk skulder kan være. Ezequiel Garay traff Sami Khediras erstatter i en hard, men klokkeren, duell og sendte lagkameraten til Håvard Nordtveit i bakken.

Kramer så ut til å være lettere svimeslått, men fortsatte kampen i drøye ti minutter før han måtte hjelpes av banen av det tyske støtteapparatet.

Dette falt ikke i videre god jord hos FIFPro, den internasjonale spillerorganisasjonen, som mente Kramer aldri burde spilt videre.

- VM-finalen. Toppen av internasjonal fotball, og nå også et kremeksempel på hvordan man ikke skal behandle hodeskader. Spillerne fortjener bedre. Kramer er bare det siste eksemplet på hvorfor fotballen må få en uavhengig person som kan vurdere hodeskader på sidelinjen, skriver de på Twitter.

Rødt flagg Gary Hartstein, en spesialist på hodeskader, skrev på Twitter etter skaden at det så stygt ut etter at Kramer gikk i gresset og hisset seg opp over at han fikk prøve å fortsette.

- Han blunket veldig sakte etter at han reiste seg igjen. Det skal være et rødt flagg for det medisinske personalet, skriver Hartstein, som har kommet med mange uttalelser om Michael Schumachers tilstand etter formel-1-stjernas hodeskade i vinter.