Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er på tide vi slår Arsenal

Iversen scoret sist Spurs vant.

• Direkte på Dagbladet.no kl. 20.45: Ligacup, 2. semifinale

(Dagbladet.no): 21 forsøk uten seier. Det er fasiten for Tottenham-gutta når de går ut på White Hart Lane i kveldens andre semifinale i ligacupen.

Det ble 1-1 på Emirates for to uker siden, mot et Arsenal-lag fylt opp med reserver. I kveld er det igjen Arsene Wengers ungutter som må beseires.

- Vi har vært det beste laget i de to siste kampene vi har spilt mot Arsenal, og burde kanskje vunnet begge. Men vi vet det blir vanskelig mot Arsenal, fordi de er et kvalitetslag med kvalitetsspillere, sier Spurs-spiss Robbie Keane til klubbens hjemmeside.

Steffen helt i siste Spurs-seier

Sist gang Tottenham vant londonduellen scoret Steffen Iversen ett av målene. Det skjedde 7. november 1999 og seierstørken har fått supportere til å snakke om en forbannelse.

Jermaine Jenas scoret i den første semifinalen og vil ikke høre noe snakk om at seierstørken preger spillerne.

- Det høres ut som en klisjé, men når du går ut på banen tenker du bare på jobben du skal gjøre. Etterpå sier folk «ja, dere slår aldri Arsenal». Så selv om folk gjør mye ut av det, så glemmer du det når du spiller, sier Jenas.

DOMINERTE FØRSTE SEMIFINALEN: Jermaine Jenas scoring ble Spurs\' eneste på bortebane i den første ligacup-semifinalen. I kveld møtes londonlagene igjen. Foto: Scanpix/AP
DOMINERTE FØRSTE SEMIFINALEN: Jermaine Jenas scoring ble Spurs\' eneste på bortebane i den første ligacup-semifinalen. I kveld møtes londonlagene igjen. Foto: Scanpix/AP Vis mer

Tapet for Arsenals i fjorårets semifinale har ingen av Spurs-gutta glemt, den kampen avgjorde Arsenal i ekstraomgangene.

- Det gjør alltid vont i hjertet å bli slått ut i en semifinale i en turnering. At det var Arsenal gjorde det enda mer skuffende. Nå har vi sjansen til å rette det opp, sier stopper Michael Dawson.Arsenal-manager Arsene Wenger mener nettopp semifinale-seieren i i fjor ga klubbens unge talenter den selvtilliten de trengte. Og han har ikke noe i mot å snakke om kamprekka mot naboene i nordlondon.

- Uavgjort sist forlenget vår rekke av ubeseirede kamper mot Tottenham, og jeg vet ikke hvorfor det er blitt sånn. Men de har ikke slått oss på mer enn åtte år, gliser Wenger.

Gallas er med

I kveld får unggutta sjansen igjen, forsterket av kaptein William Gallas på grunn av skadekrise i midtforsvaret.

- Jeg roterer stallen igjen, og det betyr at de som ikke spilte lørdag får spille mot Tottenham. Utover det blir det førstelagsspillere. Jeg bruker William Gallas fordi jeg ikke har noe valg, sier Wenger.

Franske Gallas er glad for at han ikke hviles.

- Det står 1-1 og ingenting er avgjort. Det er opp til oss å vinne kampen der. Jeg stiller selvsagt opp når det er bruk for meg, sier Gallas.

Han mener Arsenal har et psykologisk overtak, ikke bare grunn av Spurs manglende evne til å slå rødtrøyene.

- Emirates-kampen føltes som et tap for Spurts. De spilte bra og hadde en stor sjanse. De kunne ledet 2-0, men klarte det ikke. Så fikk vi uavgjort. Jeg er sikker på at vi er bedre i returen, og det vet de også, sier Gallas.

Han får neppe selskap i Arsenal-forsvaret av Håvard Nordtveit. 17-åringen spilte 90 minutter da Arsenal-reservene tapte 1-2 mot Birmingham i går kveld. I dag får Nordtveit skryt av Arsenals reservelagstrener Neil Banfield.

- Han gjorde det veldig bra, tatt i betrakning av at han ikke har spilt på lenge. Han kom på banen igjen og fikk prøve seg mot Mikael Forssell, som byr på masse problemer. Han klart seg veldig bra, sier Banfield til Arsenals hjemmeside.

NOVEMBER, 1999: Steffen Iversen scoret ett av to mål som sikret Spurs den foreløpige siste triumfen mot rivalene.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media