FLAU:  Sandnes Ulf-trener Asle Andersen om Sola-tapet i 1. runde i cupen .
Foto: Carina Johansen / NTB scanpix
FLAU: Sandnes Ulf-trener Asle Andersen om Sola-tapet i 1. runde i cupen . Foto: Carina Johansen / NTB scanpixVis mer

- Det er pinlig og flaut fra vår side

Sandnes-trener etter cup-flausen.

Årets første cupbombe i norsk fotball ble detonert da hjemmelaget Sola fra 3. divisjon sendte Sandnes Ulf ut av NM med 1-0-seier torsdag.

Morten Eriksen var en av flere Sola-spillere på banen med en fortid i Sandnes Ulf. Han ble mannen som sendte gamleklubben ut av NM da han scoret kampens eneste mål etter en halvtimes spill på Sola stadion.

Spissen kranglet seg forbi Derek Decamps og målvakt Hannes Halldórsson og fikk satt ballen i det åpne målet.

Og etter en annen omgang der Sola var under konstant press, var det Eriksen og lagkameratene som overraskende kunne juble for seier.

- Sola scoret det første målet, og de kjempet for livet utover i annenomgangen for å holde unna. Slik sett en fortjent seier, men pinlig og flaut fra vår side, sa Ulf-trener Asle Andersen, som selv kommer fra Sola, til RA.

Stanget Etter en relativt jevnspilt første omgang, gjorde Asle Andersen alle tre byttene ved pause. Han manet spillerne sine framover på banen, men heroisk innsats av hjemmelaget nektet eliteserieklubben scoring.

- Det er for enkelt å si etterpå, men vi hadde en bra start på kampen. En scoring i starten hadde trolig endret kampbildet.

- Nå må vi gå i oss selv, både spillere og trenere, for å finne ut hvordan vi skal snu dette. Å ryke for Sola i 1. runde skal bare ikke skje, slo Andersen fast.

- Verre enn i 2012 For Sandnes Ulf endte årets NM som i 2012, da laget måtte ta farvel i 1. runde med 1-2-tap for Staal Jørpeland.

Ekstra artig ble nok torsdagskvelden for Eriksen og mange av lagkameratene som har en fortid i Sandnes Ulf.

- All honnør til Sola, som kjempe for livet inne i egen boks og klarte å unngå at vi kom til klare muligheter. Slik jeg ser det, var dette verre enn tapet mot Staal. Dette er jobben vår. I dag var vi ikke profesjonelle nok, runde Andersen av overfor RA.

(NTB)