- Det er positivt for meg å høre

Pedersen ferdig i Odense - fikk gullbeskjed fra Nederland.

GLEDER SEG:  Marcus Pedersen og Norge reiser til Tel Aviv og U21-EM i Israel i morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpix
GLEDER SEG: Marcus Pedersen og Norge reiser til Tel Aviv og U21-EM i Israel i morgen. Foto: Heiko Junge / NTB scanpixVis mer

BISLETT (Dagbladet): Marcus Pedersen (22) er ferdig i den danske toppklubben Odense. Han er blitt lånt ut fra Vitesse i Nederland siden august i fjor.

Pedersen reiser etter planen tilbake til laget i Æresdivisjonen seinere i sommer. Og tilbakemeldingen derfra er gull:

- Jeg har fått beskjed om at de vil satse på meg, og kanskje forlenge kontrakten. Det er positivt for meg å høre, sier Pedersen til Dagbladet.

Trente lett
22-åringen forbereder seg til U21-EM i Israel sammen med resten av de norske gutta. Fredag formiddag trente laget lett på Bislett stadion i Oslo.

Norge er i gruppe med Israel, England og Italia.

Pedersen legger ikke skjul på at EM blir et utstillingsvindu. Samtidig har han ett år igjen av kontrakten med Vitesse, og liker signalene han hører fra den kanten.

- De har hatt en spiss (Wilfried Bony) som har scoret 31 mål på 30 kamper. Han skal selges, og klubben har lyst til å satse på meg, forteller Pedersen.

Han scoret sju mål i Superligaen for Odense, og var en av lagets tre toppscorere.

- Bra nivå
Vitesse kom på 4. plass i serien i Nederland denne sesongen.

- Det er et bra nivå, sier Pedersen, som har en fortid i Vålerenga, Strømsgodset og HamKam.

Før han eventuelt skriver under på ny kontrakt, vil unggutten vente og se med hva som skjer i EM. Han føler at Norge har noe på gang.

- Spiller vi opp mot vårt beste, kan vi gå helt til finalen. Og da kan alt skje. Maksnivået vårt er høyt, sier Pedersen.

Norges åpningskamp er mot vertnasjonen Israel førstkommende onsdag. Deretter er England motstander lørdag 8. juni, før gruppespillet avsluttes mot Italia tirsdag 11. juni.

PS: Sist Norge var i et EM-sluttspill for U21-laget, var i 1998. Da tok vi bronse.