Chelsea - Manchester City

- Det er rystende

Semifinalen i FA-cupen ble et mareritt for Manchester City, som røk ut og mistet stjernespilleren De Bruyne til skade. John Arne Riise og Rune Bratseth var sjokkert over Citys forsvarsspill.

Publisert
Sist oppdatert

Chelsea - Manchester City 1-0 (0-0)

Manchester City har vunnet det meste de har stilt opp i denne sesongen. De har vært på jakt etter utrolige fire titler denne sesongen. I kveld ventet Chelsea i semifinalen i FA-cupen. Det ble en marerittkveld for de lyseblå.

Chelsea vant 1-0 og er dermed klare for sin andre FA-cupfinale på rad.

Citys «kvadrupelhåp» ble dermed knust og stjernespiller Kevin De Bruyne måtte forlate banen med skade tidlig en den andre omgangen.

- Det er helt fortjent at Chelsea vinner, mente John Arne Riise i V sport-studio etter kampen.

Annullert mål

På tross av at Manchester City nok ble sett på som favoritter før kampen, var det Chelsea som åpnet friskest på Wembley. Før det var spilt fem minutter hadde Hakim Ziyech satt ballen forbi Citys cupkeeper Zack Steffen, men linjemannen vinket for offside.

Chelsea fortsatte å styre spillet og hadde ballen mest i den første omgangen. Det fikk kommentator Morten Langli til å reagere.

- Jeg kan ikke huske å ha sett et City-lag med så lite ball som de har i dag, sa kommentator Morten Langli.

Etter en halvtime hadde Chelsea hatt ballen nesten 60 prosent av tiden.

- Veldig skuffende

De store sjansene uteble og de første 45 minuttene kan ikke kalles en fantastisk fotballomgang.

- Det var en veldig skuffende forestilling, mente fotballekspert Rune Bratseth i Viasat-studio.

De første ti minuttene av den andre omgangen var ikke veldig mye bedre og City skulle få mye dårlig nytt på kort tid. Først gikk Kevin De Bruyne ned med det som så ut som en ankelskade og måtte bli byttet ut.

- Han setter foten litt kunstig ned i bakken. La oss håpe at det går bra med han. Han er av de beste spillerne i verden, sa Rune Bratseth om skaden.

City-manager Pep Guardiola hadde ikke positive nyheter å komme med etter kampen.

- Det ser ikke bra ut, han har smerter. Vi får se. Han skal gjennom en undersøkelse i morgen, sa Guardiola om De Bruyne.

SKADET: Kevin De Bruyne måtte tusle av banen med en ankelskade. Foto: AP
SKADET: Kevin De Bruyne måtte tusle av banen med en ankelskade. Foto: AP Vis mer

- Rystende

Så satt Chelsea og Hakim Ziyech inn 1-0. Målet var nærmest en kopi av det som ble annullert i den første omgangen. Timo Werner ble spilt igjennom i bakrom og slo ballen på tvers foran mål. Der sto Hakim Ziyech og kunne plassere ballen forbi keeper.

Se målet i videovinduet under

City-back Benjamin Mendy holdt ikke følge med målscorer Ziyech og det irriterte John Arne Riise i V sport-studio.

- Han småjogger! Jeg fatter ikke at han ikke gir mer. Det kan hende at han ikke hadde klart det uansett, men gi full pinne I hvert fall da, utbrøt en irritert Riise.

- Det er rystende, la Rune Bratseth til.

Etter kampen visste de flere situasjoner der Mendy halvhjertet løp hjem i forsvar.

- Fotball er enkelt. Er det ikke press på ballfører, så skal du falle av. Her var det ikke det og likevel så står han bom stille Det er en juniorfeil, mente Riise.

- Han spiller ikke den neste kampen, konkluderte Bratseth.

Se hele diskusjonen i videovinduet øverst i saken

Manchester City løftet seg betraktelig etter Chelseas scoring, men klarte ikke å omsette sjansene til mål. Chelsea forsvarte seg tappert og etter fem tilleggsminutter kunne de mørkeblå juble. De er klare for FA-cupfinale for andre år på rad.

Hvem Chelsea møter i finalen blir avgjort i morgen. Da møtes Southampton og Leicester til kamp om den siste finalebilletten.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer