Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Stygg velt på oppløpet i Tour of Norway:

- Det er rytterne som gjør det farlig

Grøndahl Jansen mener det ble tatt unødvendige sjanser.

FILLERISTER KOLLEGER: Amund Grøndahl Jansen var ikke imponert over kjøringen i hovedfeltet på vei inn til målgang i Brumunddal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
FILLERISTER KOLLEGER: Amund Grøndahl Jansen var ikke imponert over kjøringen i hovedfeltet på vei inn til målgang i Brumunddal. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

BRUMUNDDAL (procycling.no): Michel Kreder, Alexander Porsev, Kristoffer Skjerping, Erik Nordsæter Resell og Pieter Van Speybrouck var kvintetten som gikk ned på oppløpet under høyhastighetsspurten på dag fire av Tour of Norway.

Det kunne ha gått enda verre da Edvald Boasson Hagen var involvert i hard kniving om posisjoner rett i forkant, mens Dylan Groenewegen mistet kontakten LottoNL-Jumbo-opptrekket sitt.

Les også: Holst Enger: - Bingospurt

Velten gikk verst utover Nordsæter Resell. 21-åringen pådro seg et digert skrubbsår på den ene rumpeballen, og klaget etter på over tiltakende smerter i hoftepartiet.

- Med en gang har man veldig mye adrenalin, men nå begynner jeg å kjenne at jeg er litt stiv i hofta, forteller Nordsæter Resell til procycling.no.

Takket hjelmen for at det gikk så bra

Han priset seg lykkelig over at han kjørte med sykkelhjelm. Etter at forhjulet hans ble klippet, fikk han rotasjon og ble slynget rett inn i autovernet langs løypa.

- Man rekker å tenke at man håper at det går bra, og at man ikke er helt død når det stopper opp, sier han.

- Uten hjelm kunne dette ha gått riktig galt.

Etter at mammaen hans, som er utdannet lege, tok en titt på skadene inne på Uno-X-bussen, tok han seg likevel tappert opp på podiet for å motta den hvite ungdomstrøya for fjerde dag på rad.

Når det veltes innenfor de siste 500 meterne, får rytterne uansett den samme tiden som hovedfeltet i mål.

Mener han ble skvist av Lotto-opptrekket

Nordsæter Resell var også involvert i situasjonen som sendte Amund Grøndahl Jansen ut i grøfta, med seks-syv kilometer igjen til mål.

- Lotto kom opp på siden av meg og skviset meg. Det var nesten så jeg veltet der jeg og, men jeg vil ikke si at det var min feil at Amund kjørte ut, sier Resell til procycling.no.

SMÅSKJELVEN: Erik Nordsæter Resell gikk ned i 70 kilometer i timen og ble slynget inn i autovernet. Det gikk verst utover rumpa til 21-åringen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no
SMÅSKJELVEN: Erik Nordsæter Resell gikk ned i 70 kilometer i timen og ble slynget inn i autovernet. Det gikk verst utover rumpa til 21-åringen. FOTO: Jarle Fredagsvik, procycling.no Vis mer

Grøndahl Jansen var ikke helt enig i den versjonen, og benyttet tidspunktet til å rette en pekefinger mot enkelte av kollegene sine etter en kaotisk avslutning på etappen.

- Det er en venstresving. Det er mange som ikke tar kurven så veldig godt. Han i den hvite trøya i Uno-X (Nordsæter Resell), kjører svært dårlig nedover. Jeg skal ikke legge all skyld på han, for det kan ha vært noen innenfor ham som tok den dårlig, men det er kanskje noe flere av dem bør øve på trening, sier romerikingen til procycling.no.

Synes rytterne tar unødig høy risiko

Han mener måten rytterne agerer på, og hvor stor risiko de er villige til å ta, er med på å vise fram forskjellene mellom de som til daglig sykler i WorldTouren, og de som kanskje sitter i samme felt som LottoNL-Jumbo-ryttere for aller første gang.

- Det er ikke nødvendig å kjøre på så høy risiko som en del av rytterne gjør her i dag. Det er rytterne som gjør det farlig. Vi kjører opptrekket, uansett. Så du kan like gjerne vente på at vi gjør det. Det er nok mange ryttere som ikke helt skjønner dynamikken og hva som er lurt å gjøre. Det er veldig mange som vil sitte foran, selv om det er motvind. Det beste man kan gjøre i denne løypa er å gamble på at vi starter for tidlig i motvinden, men de tenker ikke så lurt, sier Grøndahl Jansen.

- Nå du først blir presset til å kjøre ut i grøfta, blir man litt shaky da?

- Ja, det var ufint. Det var ikke noe jeg satte pris på, sier han og fortsetter:

- Jeg trodde ikke jeg skulle klare det. Jeg tenkte at det ikke kom til å gå bra, men det gikk fint til slutt.

Boasson tvunget til å åpne tidlig

Når vi først kom oss til spurten, startet Boasson Hagen ballet ved å angripe ute til høyre.

Det oppfattet Groenewegen, som angrep i dragsuget bak nordmannen og fikk selskap av Adrian Banaszek (CCC-Sprandi Polkowice) og til slutt Kristoffer Halvorsen (Team Sky) på de siste meterne.

KOM SEG TIL SLUTT PÅ PODIET: Erik Norsæter Resell. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway
KOM SEG TIL SLUTT PÅ PODIET: Erik Norsæter Resell. FOTO: Mario Stiehl/Tour of Norway Vis mer

Det ble de tre som kapret plassene på podiet, selv om også Justin Jules (WB Aqua Protect-Veranclassic) og Shane Archbold (Aqua Blue) avsluttet skarpt.

Groenewegen tok dermed sin tredje etappeseier i rittet og beholdt samtidig den gule ledertrøya.

Les også: Groenewegen vant dramatisk finale i Brumunddal

- Det var veldig hektisk. Det var utforkjøring og det gikk veldig fort. Laget mitt gjorde en god jobb. Timingen var bra, men jeg holdt på å gå ned i en velt. Jeg mistet opptrekket mitt. Med 300 meter så jeg Boasson Hagen på høyre side, og jeg fulgte etter ham. Så ga jeg alt jeg hadde, sier Groenewegen til procycling.no.

- Var det litt farlig her i dag?

- Alle spurter er forskjellige og noen av dem er litt galskap. Det var litt sånn i dag, men jeg likte den.

Tour of Norway avsluttes søndag med en kupert etappe over 154 kilometer mellom Moelv og Lillehammer.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media