- Det er så brutalt og jævlig at det er vanskelig for andre å forestille seg

Emil om Tarjei Bøs tunge vinter før VM-suksessen.

KONTIOLAHTI (Dagbladet): I går kunne Tarjei Bø juble og sprette champagne for sin tredje strake bronsemedalje i skiskytter-VM.

For en mann med sju VM-gull og ett OL-gull på CV-en så får en bronsemedalje eller tre det sjelden til å bruse i blodet, men dette er (bronse)medaljer som storebror Bø setter svært høyt.

Luftveisproblemer Etter en sommer- og høstoppkjøring Tarjei Bø selv omtaler som den beste noen gang, så utviklet året seg dessverre i et kjent spor:

Utpå vinteren begynner luftveiene å krangle.

I år dreide det seg om et rhinovirus som satte ham ut av spill over lengre tid. Før det ble påvist og Tarjei ble tatt av verdenscupen, så hanglet han seg gjennom 40.-, 50.- og nesten 60. plasser i verdenscupen.

Beste plassering før VM-starten var to sjetteplasser i Hochfilzen før jul.

Da er det ikke rart at det spretter en kork når det ble medaljer rundt halsen i VM.

LES OGSÅ: - Han har et talent som er helt rått

- Må skyte bedre Emil Hegle Svendsen gikk seg opp fra 36. plass på sprinten til 19. plass på gårsdagens jaktstart, og ødela egne medaljesjanser tidlig i løpet, med to bom på den andre liggende skytingen. Med tre bom totalt hjalp det lite at Svendsen hadde tredje beste langrennstid.

- Jeg går brukbart på ski, men jeg må opp noen hakk på skytinga om jeg skal kjempe om medaljer, sier Emil Hegle Svendsen til Dagbladet.

- Fortjener det Når han selv ikke klarte å innfri, så gleder han seg i stedet stort over kompisen Tarjei Bøs makeløse VM-framganger etter en vond vinter.

- Dette er kjempemorsomt for Tarjei. Han fortjener det utrolig mye, for han har strevd fryktelig i vinter, sier han.

- Brutalt og jævlig I likhet med omgivelsene rundt, så trodde også Svendsen at Tarjei Bø ville få betalt for en treningssommer hvor han har vært klart best på de fleste testene.

BRONSEMANNEN: Tarjei Bø slår Michal Slesingr i kampen om bronsen på jaktstarten søndag. Nå står han med tre bronsemedaljer på tre starter i årets VM.
BRONSEMANNEN: Tarjei Bø slår Michal Slesingr i kampen om bronsen på jaktstarten søndag. Nå står han med tre bronsemedaljer på tre starter i årets VM. Vis mer

- Med den jobben Tarjei gjorde i sommer og høst, så ble forventningene skrudd opp, for det lå an til å bli skikkelig bra. Da gjør det desto mer vondt når du slåss om en 50. plass.

- Det er så brutalt og jævlig at det er vanskelig for andre å forestille seg hvordan det føles, sier Emil Hegle Svendsen.

Og følger opp med følgende beskrivelse:

- Det er som å være forlovet med verdens deiligste dame, og så forlater hun deg ved alteret på bryllupsdagen.

Da er det ikke så vanskelig å forstå Tarjei Bøs lykke når dama - eller medaljene - blir hans.

HYLLER KOMPISEN: Emil Hegle Svendsen gleder seg over Tarjei Bøs VM-suksess. Han vet bedre enn de fleste hvor mye kompisen har slitt i vinter.
HYLLER KOMPISEN: Emil Hegle Svendsen gleder seg over Tarjei Bøs VM-suksess. Han vet bedre enn de fleste hvor mye kompisen har slitt i vinter. Vis mer