- Det er så langt opp til mål, jeg ble sliten

Hangelands soloraid ble bare en nesten-suksess.

PRØVDE SEG I ANGREP: Brede Hangeland forsøkte seg framover på banen, men det ble bare nesten. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIX
PRØVDE SEG I ANGREP: Brede Hangeland forsøkte seg framover på banen, men det ble bare nesten. Foto: GORM KALLESTAD/SCANPIXVis mer

FARO (Dagbladet): Polen — Norge 1-0.

Brede Hangeland forsøkte å oppildne lagkameratene til å gi det lille ekstra for å få seieren de fortjente mot Polen.

Han forsøkte seg til og med på et soloraid som bare var en skikkelig avslutning unna å gi stopperkjempen en gigantsjanse.

- Det er så langt til mål, jeg ble sliten da jeg kom opp der, sier lagkapteinen med et bredt smil etterpå.

- Men det var litt synd, for det var egentlig en ganske god mulighet.

- Ikke noe gratis Han følte behov for å dra opp trøkket som best han kunne, for omkring 20 norske tilskuere kunne ikke skape mye trøkk på Estadio Algarve med 30 000 seter. Det hjalp heller ikke Norge stort at rundt 150 polske fans holdt et høyt nivå i forhold til antallet.

- Det er en sånn kamp der du ikke får noe gratis. Det er ingen som ser på. Gutsen og innsatsen må skapes av oss sjøl, sier Hangeland.

Derfor mener han kampen i kveld hadde begrenset verdi i forhold til å forberede Norge på den atmosfæren som venter før og under nabooppgjøret mot Danmark om 45 dager.

- Jeg tror det er tilnærmet umulig å ha en generalprøve til den kampen . Den blir noe helt eget. Da blir det ikke behov for å få opp tenningsnivået, snarere tvert imot.

Som landslagssjef Drillo er Hangeland også skuffet over at Norge knapt skapte sjanser mot en svak polsk motstander.

- Vi skapte alt for lite i forhold til spilleovertaket. Det var akkurat som det stoppet opp på siste tredel. Det var for mange upresise dødballer og innlegg.

Headinger De fire klare sjansene Norge faktisk skapte, kom på dødballer. Hangeland hadde en av dem da han headet utenfor rett før pause.

- Den gikk fem centimeter på feil side av stolpen, sier Hangeland.

Forsvarskollegaene John Arne Riise og Kjetil Wæhler sto for to av de tre andre mulighetene.

Wæhler hadde kanskje den største etter at Polens Arsenal-keeper Wojciech Szczesny feilberegnet en corner, og egentlig var ute av spill.

- Jeg måtte prøve å brøyte meg foran en av spillerne deres, fikk en rotasjon og så fikk keeperen opp en hånd på den. Det var en litt stor sjanse, vil jeg si. Det ville seg ikke helt i dag, sier Wæhler til Dagbladet.

Riise-kanon John Arne Riise hadde den eneste egentlige målsjansen i andre omgang, og den kom etter en varemerke-kanon på et frispark nesten 30 meter fra mål.

Szczesny lå i full strekk og fikk slått ballen til corner.

- Jeg traff klokkereint, men det ble perfekt keeperhøyde på skuddet. Hadde den vært litt høyere, hadde den gått i mål, sier Riise til Dagbladet.

John Carew hadde Norges første sjanse, men headet utenfor etter at Hangeland slo et frispark mot Morten Gamst Pedersen, som headet inn til Carew inne foran mål.