Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er så mye inkompetanse og udugelighet i klubben at flinke folk ikke vil være der

Davy Wathne om Branns nedrykk.

TØFF KRITIKK: TV 2-journalist Davy Wathne tar nedrykket med fatning, men mener Branns kollaps er et komplekst tema. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix
TØFF KRITIKK: TV 2-journalist Davy Wathne tar nedrykket med fatning, men mener Branns kollaps er et komplekst tema. Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Brann rykket i kveld ned fra Tippeligaen etter å ha tapt 3-0 borte mot Mjøndalen. Dermed endte dobbeltoppgjøret 4-1 til laget fra Nedre Eiker, som dermed er tilbake i øverste divisjon for første gang siden 1980-tallet.

For Brann, derimot, er historien en helt annen. Bergenserne har slitt hele sesongen, og i kveld skjedde altså det «umulige».

En av lagets mest markante supportere, Davy Wathne, er selvsagt svært skuffet over nedrykket, men tar det med fatning, til tross for at han slet med å sove før skjebnekampen.

Da Dagbladet ringer TV 2-nestoren en time etter kampslutt i kveld, ønsker han innledningsvis å berømme Mjøndalen for godt arbeid.

- Jeg synes det er godt gjort at Mjøndalen rykker opp med de forutsetningene de har. Det viser at man kan kompesnere for mangelen på midler hvis man er dyktig. Det er all mulig grunn til å rose dem først. Det er det viktigste, sier Wathne.

- Når det gjelder Brann, så handler ikke nedrykket om kampen i kveld. Situasjonen er skapt av komplekse feilgrep gjennom mange år. Helt siden flinke folk som Per Ove Ludvigsen, Bjarne Berg, Martin Andresen og andre var i klubben, er det blitt gjort en altfor dårlig jobb. Det er ikke struktur, fasong, eller noen god rollefordeling i klubben nå, fortsetter han.

Komplekst problem - Hvor ligger problemet, slik du ser det?

- Det handler om hvordan Brann drives. Er det en effektiv administrasjon med en klar bedriftsfilosofi, foreksempel? Det er så komplekst. Hvem skal vurdere om Roald Bruun Hanssen gjør en god jobb? Årsmøtet består av spillere fra 80-tallet som spilte i en tid da fotballen var helt annerledes.

- Man må se på hvordan Brann er bygget opp. Hvordan er menneskene som holder i hevd Branns kultur? De har vært flinke til å få fram nye unge spillere, men feilet når de har hentet spillere utenfra. De har brukt altfor mye penger på ordinære bidragsytere. I tillegg tror jeg Rikard Norling kunne for lite om norsk fotball da han kom inn. Norling og andre svensker tror kanskje at hvis du er ordinær i Sverige, så er du god i Norge. Se på Nannskog, som var i Kina før han ble en av norsk fotballs beste spillere i Stabæk, sier Wathne.

- Mye udugelighet TV 2 journalisten tror rett og slett klubben støter fra seg flinke folk.

- Branns forbannelse er at klubben virker som fluepapir på folk de ikke har bruk for. Samtidig støter de fra seg de menneskene de burde hatt. Det er så mye inkompetanse og udugelighet i klubben at flinke folk ikke vil være der.

- Mener du hele styret bør sette sine plasser til disposisjon?

- Nei, men det er mange som burde spurt seg om de er rett mann. Det er vel bare å spørre Rolf Navarsete, som forøvrig har flyttet til Bergen. Se hva han har fått til i Sogndal på et helt annet ressursgrunnlag. Noen burde være mer ydmyke.

Etter kampslutt ble både Rikard Norling og sportslig leder, Roald Bruun-Hanssen, spurt om de vurderte sine stillinger.

- Det letteste er å ta ansvar og forsvinne, men jeg er klar til å stå for det jeg har gjort. Hvis klubben som helhet vil at jeg fortsetter, er jeg klar til å ta det ansvaret, svarte Rikard Norling, mens Bruun-Hanssen mener det ikke er kvelden for å snakke om hva som skjer framover.

- At de som er ledere er ansvarlige for situasjonen vi har kommet opp i, er soleklart. Så får vi ikke svare på slike spørsmål i kveld når følelsene er så tykt utenpå. Det som er viktig nå er å løfte Brann igjen og gjøre det som er rett for Brann, sier Bruun-Hanssen til BT.

Wathne mener samtidig at bergenspressen har deler av skylda for klubbens fall.

- De har hausset oppenkeltspillere etter tilfeldige mål. En avis fylte hele førstesiden med Orlov som «OrLOVE». Det blir en helt meningsløs opphaussing i medgang. Det motsatt i motgang. Da handler det om mistenkeliggjøring og feil fokus.

Usikker på opprykk - Ser du for deg at Brann rykker rett opp?

- De kommer til å være et kjempemotiverende lag å møte for motstanderne. Når går det jo ut meldinger som «Velkommen til Levanger»,  «Velkommen til Grimstad» og liknende. Tenk hvor gøy det blir å møte Brann for de som er nyopprykkede fra 2. divisjon. De har jo en gjeng ivrige og talentfulle unggutter, men det at de slet i de første cuprundene i år er en påminnelse om tilværelsen som venter.

Wathne trekker igjen fram at han mener de som styrer klubben ikke gjør en god nok klubben.

- Nå blir det oppvask, men problemet er at det ikke er noen å appellere til i klubben. Det finnes ingen instans som kan gå inn og ordne opp. Ikke noe årsmøte som kan velge et høykompetent styre. Det handler om kunnskap. De som sitter der kan ikke faget, de kan ikke den moderne fotballen. Da de spilte opererte de innenfor helt andre rammer. Nå er det en annen virkelighet. Klubben må få inn folk som har bevist at de kan noe. Noen må forstå at «dette kan vi ikke, jeg må stille plassen min til disposisjon».

- Kommer du til å sove om natta etter dette?

- Ja, det tror jeg.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media