Fuglsang om «Froome-saken»:

- Det er så mye politikk og så mye penger involvert

Jakob Fuglsang tviler på at Chris Froome blir å se i Tour de France.

SLIPPER Å JAKTE FROOME? Jakob Fuglsang (i lyseblått) tviler på at Chris Froome ankommer starten av årets Tour de France. Dette bildet er hentet fra en etappe mellom Pau og Peyragudes i Pyreneene. FOTO: (AP Photo/Peter Dejong)
SLIPPER Å JAKTE FROOME? Jakob Fuglsang (i lyseblått) tviler på at Chris Froome ankommer starten av årets Tour de France. Dette bildet er hentet fra en etappe mellom Pau og Peyragudes i Pyreneene. FOTO: (AP Photo/Peter Dejong) Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

(procycling.no): Til sommeren stiller Jakob Fuglsang til start som Tour de France-kaptein for Astana, men først skal han forsøke å vinne Liège-Bastogne-Liège.

Basert på søndagens Amstel Gold Race, der dansken gjorde en forbilledlig jobb før det lyktes Michael Valgren å vinne rittet, er 33-åringen i rute.

Les også: Valgren fikk sin revansje i Amstel Gold Race

I forkant av rittet uttalte Fuglsang seg til danske Ekstra Bladet om en annen av konkurrentene hans i Tour de France-sammendraget, nemlig Chris Froome.

Der er Astana-rytteren klar på at han tviler på om han ser Sky-kapteinen på startstreken i Vendée.

- Hvis det ikke hadde vært så mange interesser som skulle pleies rundt omkring, så tror jeg saken hadde blitt avgjort for lengst. Men det er så mye politikk og mye penger involvert, så det kompliserer alt, sier Fuglsang til Ekstra Bladet ifølge nyhetsbyrået Ritzau.

Synes det er rart saken trekker ut

Han stiller seg tvilende til om ASO vil la en potensiell seierherre stille til start om han har en utestengelse hengende over seg når rittet starter.

- Magefølelsen min tilsier at han ikke starter. Det er opplagt at denne saken trekker ut (i tid). Jeg synes egentlig det er rart. Hvis regler har blitt brutt, så kan det vel ikke være så vanskelig å ta en avgjørelse? spør Fuglsang.

Det var i desember Le Monde og The Guardian avslørte at Froome, i en urinprøve avlagt i forbindelse med Vuelta a Espana, hadde grensesprengende verdier av salbutamol i kroppen.

Sykkelpresidenten vil ha avklaring

Han har foreløpig ikke mottatt noen sanksjoner, og står følgelig fritt til å konkurrere videre (så fremt hans egen arbeidsgiver ikke ønsker noe annet).

Froome starter Tour of the Alps denne uka, som er et viktig ledd i oppkjøringa foran Giro d’Italia i mai.

I «politisk avdeling» diskuteres det høylytt om hva som er riktig framgangsmåte i Sky-kapteinen betente overtredelse av antidopingregelverket.

Den nyutnevnte sykkelpresidenten er like fransk som Tour de France-arrangøren, og han har alt uttalt at saken er nødt til å løses i god tid før sommerens Le Grand Boucle.

- Kan du forestille deg hva som skjer hvis han stiller til start i Tour de France uten en avklaring på saken hans? Det hadde vært vanskelig også for ham (Froome, vår anm.), uttalte David Lappartient i forrige måned.

Les også: Tilskuer kastet urin på Froome

Froome og Sky er alltid mektig upopulære blant deler av fanskaren som følger det franske etapperittet. I foregående år - uten en dopingsak hengende over ham - har han både opplevd å bli spyttet på og kastet urin på.

En uavklart sak inn mot sommerens treukersritt vil neppe gagne noen, og kan i tillegg innebære en betydelig sikkerhetsrisiko for rytternes selv i møtet med den blodtørstige fansen.

Artikkelen er levert av sykkelnettstedet procycling.no!

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer