«Det er så mye snakk om at jeg ikke scorer»

LSK-Sigurdarson blir stressa når han skal spille kamp.

SLITER FORAN MÅL: Björn Bergmann Sigurdarson står uten scoring for LSK denne sesongen og mener han blir stressa under kampene. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpix
SLITER FORAN MÅL: Björn Bergmann Sigurdarson står uten scoring for LSK denne sesongen og mener han blir stressa under kampene. Foto: Daniel Sannum Lauten / NTB scanpixVis mer

Lillestrøm - Godset 0-1

ÅRÅSEN (Dagbladet): Lillestrøm har spilt 17 seriekamper på rad uten å vinne. Etter hjemmetapet for Strømsgodset i går måtte kanarifuglene tåle buing fra egne fans.

- De er frustrerte og skuffet, så klart jeg forstår at de buer. De vil komme hit og se sitt Lillestrøm vinne, og det fikk de ikke, sier LSK-trener Magnus Haglund til Dagbladet etter 0-1-tapet for Strømsgodset.

Laget hans står fortsatt uten seier i årets eliteserie, har ikke vunnet en kamp siden 7. august i fjor, og i går var heller ikke prestasjonen noe Haglund kunne glede seg spesielt over.

Jahn Teigens «Optimist» dundret ut over Åråsen-anlegget før kampstart, men optimismen ble snudd til frustrasjon og sinne da Adama Diomandes heading ble stående som kampens eneste mål.

Nå ligger Lillestrøm nest sist i Tippeligaen. Tre poeng på seks kamper likner starten i 2009, da LSK til slutt unnslapp kvalik med tre poengs margin.

Spenner seg
- Det er et stress som preger spillerne i andre omgang, når de ligger under og vet at de ikke har vunnet en kamp ennå i år, sier Haglund, som igjen måtte se at spillerne sløste med store sjanser.

- Jeg tror det er så enkelt at om det ruller inn en, så ruller det inn flere. Spllerne spenner seg litt i de posisjonene, rett og slett fordi vi har misbrukt så mange.

- Hvor bekymret er du for at resultatene fortsatt uteblir?

- Etter en kamp som dette er det veldig tungt. Det er skuffelse hos alle, så klart. Det er ingen som liker å ligge sist. Det er klart jeg ikke trives med det, sier Haglund.

Intensiverer avslutningsterpinga
En som igjen sto for mye av sløsingen var det islandske stortalentet Bjørn Bergmann Sigurdarson. Han kunne gitt LSK en drømmestart da han ble spilt alene med Adam Larsen Kwarasey før pause, men satte en nølende avslutning rett på keeper.

- Da jeg fikk ballen tenkte jeg alt for mye. Du er nødt til å stenge sånne tanker ute, og bare gjøre den lille enkle tingen. Kanskje blir jeg litt stressa når det kommer til kamp, og det er så mye snakk om at jeg ikke scorer, innrømmer Sigurdarson.

Nå gjør han grep på trening for å sørge for at scoringene skal komme.

- Vi har trent mye på avslutninger de siste ukene, og kanskje må vi trene enda mer. Det er bare det med å beholde roen, og sette en pasning forbi keeper. Det er egentlig så lett, sier 21-åringen til Dagbladet.

- Hvordan føles det at publikum piper mot dere?

- Alle er jo så utrolig skuffet. Vi taper en hjemmekamp mot dette laget ... Vi burde gjøre det mye bedre. Nå er det nok kanskje noe mentalt. Men vi vet vi har gode spillere, og jeg vet at dette skal snu, sier Sigurdarson.

Topplag i Drammen
Et lag som har snudd noe er gårsdagens seierherrer fra Strømsgodset. Med to borteseire på rad har de allerede doblet antallet fra hele forrige sesong, og Ronny Deila trener plutselig topplaget i norsk eliteserie.

- Vi har vunnet mange tøffe kamper nå, mot gode lag som kommer til å være i toppen. Vi har en god keeper, et godt forsvar, en midtbane som jobber steinhart, og i tillegg har vi en spiss som scorer mål. I fjor tapte vi for mye på bortebane. Klarer vi å holde hjemmeformen og likevel ta poeng borte, så er vi et topplag, sånn er det bare, sier Deila til Dagbladet.