Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

«Det er så utrolig mye som kan bli bedre»

I går sto Suzann Pettersen opp klokka 05.30 for å haste videre til neste turnering på USA-touren. Feiring av den oppsiktsvekkende tredjeplassen i Stockbridge i Georgia ble det ikke tid til.

Etter runden sin søndag ettermiddag tok Suzann seg tid til å se Se Ri Pak imponere i play off-spillet mot Shani Waugh, og sikre seieren i Chick-fil-A Charity Championship.

Deretter en rask middag med mamma Mona, og så rett til sengs, med vekkerklokka på 05.30.

- Jeg var i koma etter runden, sier en glad Suzann til Dagbladet. - Jeg hadde vondt i hodet og var veldig sliten psykisk.

Helt sinnssykt

22-åringen måtte opp klokka 05.30 også søndag morgen for å spille ferdig de tre siste hullene fra lørdagens runde.

Så rett til hotellet for å lade opp til de siste 18 et par timer seinere.

Suzann satte 10 birdier på de 11 første hullene hun spilte søndag, og syns ikke det var så merkelig at det ble to bogeyer og sju par på de siste ni.

- Jeg spilte helt sinnssykt på de tre hullene på morgenen og de første ni på avslutningsrunden, men var ganske tom da jeg kom til det 10., sier Suzann.

- Jeg tror jeg ble lagt merke til da jeg gikk sju under par på de første ni hullene, sier Suzann.

Superputter

Før søndagens tredjeplass hadde Suzann fire turneringer i kroppen med beskjedne resultater. Det resulterte at hun ikke fikk delta i årets første Major-turnering, Nabisco Championship.

- Men jeg spilte min beste golf i de fire første turneringene, men jeg satte ikke en eneste put, sier Suzann.

Det gjorde hun til gagns i Stockbridge med sin nye superputter som Suzann fikk etter Australia-turneringene i februar. Futura-putteren fra Scotty Cameron ser annerledes ut, og brukes nå av mange av jentene på USA-touren.

- Denne vil du like, ble jeg fortalt, men det var først i Las Vegas at jeg ble fornøyd med putteren, sier Suzann. - Man må stole på at den gjør jobben på green - og det gjorde den søndag.

660000 kroner

- Det er så utrolig mye som kan bli bedre, sier Suzann Pettersen til Dagbladet.

- Og det kan komme når som helst.

Det hun sikter til er teknikken og de dårlige slagene. De som kan og skal bli så mye bedre. De som skal sørge for at målet hennes en dag blir virkelig: å bli kvinnenes svar på Tiger Woods.

Med 89228 dollar i prispenger for tredjeplassen i Georgia - ca 660 000 kroner - klatret Suzann opp på en 20. plass på LPGAs pengeliste med drøye 107000 innspilt på fem turneringer.

Førsteplassen innehas selvsagt av verdens beste golfer, Annika Sörenstam med drøye 500000 dollar.

Suzann må være inne blant topp 50 for å få delta i neste Major-turnering: McDonald's Championship i Wilmington i Detroit i juni.

GLAD OG SLITEN: Suzann Pettersen var glad etter gjennombruddet på USA-touren, men også veldig sliten. - Jeg var i koma etter runden, sier en glad Suzann til Dagbladet. - Jeg hadde vondt i hodet og var veldig sliten psykisk.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media