Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Ronny Deila etter to strake tap:

- Det er sagt med glimt i øyet at vi går for gull

- Jeg er tross alt ikke født i går, sier Vålerenga-treneren.

LITE Å JUBLE FOR: Vålerenga-trener Ronny Deila må se at laget hans manglet både trøkk og energi mot Sandefjord i går kveld. Etter en oppløftende sesongåpning, så står Deilas mannskap nå med to strake tap. Det har gitt Deila litt av hvert å tenke på. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
LITE Å JUBLE FOR: Vålerenga-trener Ronny Deila må se at laget hans manglet både trøkk og energi mot Sandefjord i går kveld. Etter en oppløftende sesongåpning, så står Deilas mannskap nå med to strake tap. Det har gitt Deila litt av hvert å tenke på. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

ULLEVAAL (Dagbladet): Vålerenga - Sandefjord 1-2. I sin siste hele sesong i Norge førte Ronny Deila Strømsgodset til seriegull i 2013. Før hans første hele sesong som Vålerenga-trener har samme mann nevnt gull i hele vinter, på spørsmål om årets målsetting.

Det som startet med tre poeng i en jevn batalje mot Viking i serieåpningen er blitt fulgt opp med to marginale tap mot Haugesund (borte) og mot Sandefjord på Ullevaal stadion i går.

Et Sandefjord som til overmål ikke vant en eneste kamp på bortebane de to siste sesongene de var oppe – i 2015 og 2010.

Seks bak teten

I går sørget Oslo-gutten Flamur Kastrati for at vestfoldingene stakk av med alle tre poengene mot Vålerenga.

Tre kamper ut i årets sesong er Oslo-laget allerede seks poeng bak Sarpsborg 08 og Rosenborg, som begge står med full pott så langt.

TUNG START: Vålerenga-trener Ronny Deila forklarer hvorfor Vålerenga har gått på to strake tap, etter seieren i seriepremieren. Foto: NTB Scanpix
TUNG START: Vålerenga-trener Ronny Deila forklarer hvorfor Vålerenga har gått på to strake tap, etter seieren i seriepremieren. Foto: NTB Scanpix Vis mer

- Det er sagt med glimt i øyet at vi går for gull, sier Ronny Deila til Dagbladet.

Og legger til:

- Jeg er ikke født i går, så jeg skjønner at det kommer til å bli tøffere enn som så.

I går så vertene tunge ut fra start, og det var nettopp slik Deila også opplevde gutta. Uten at han var overrasket. Det var nettopp det han fryktet med et åpningsprogram med tre kamper på seks dager.

- Vi var på forhånd klar over at det ville bli tøft, men vi så seige ut. Det ble også mye kaving og lite selvtillit, noe som kjennetegner lag som ikke presterer på det nivået de kan, sier Deila.

Rødt kort

Riktignok ble det mer fasong og trøkk over hjemmelaget i andre omgang, men da målscorer og kaptein Jonathan Tollås Nation ble utvist på stillingen 1-1 etter 63 minutter, så ble det tungt å stå i mot.

SCORING OG RØDT: Vålerenga-kaptein Jonathan Tollås Nation utlignet til 1-1 mot Sandefjord, men ble seinere i kampen utvist for to gule kort. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SCORING OG RØDT: Vålerenga-kaptein Jonathan Tollås Nation utlignet til 1-1 mot Sandefjord, men ble seinere i kampen utvist for to gule kort. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

Etter utvisningen tok det ti minutter før Flamur Kastrati scoret sitt andre for kvelden. Upresset fikk han nikke inn seiersmålet i åpent mål etter at Håvard Storbæk vant en 50/50-duell mot VIF-keeper Marcus Sandberg nesten helt ute på sidelinja, og fikk slått inn i feltet.

Et Vålerenga som burde ha gått opp i 2-1-ledelse da midtstopper Markus Nakkim traff godt med pannebrasken fra fem meter - like etter at makker Jonathan Tollås Nation hadde nikket inn utligningen - endte i stedet opp med null og niks mot en antatt dumpekandidat.

Mindre hvile enn konkurrentene

Ronny Deila kvier seg for å bruke det som noen unnskyldning, men peker på et kampprogram som ikke har vært snilt mot Vålerenga i starten.

- Prestasjonen var ikke god nok. Det må vi stikke fingeren i jorda og si. Men samtidig er det bare å se på statistikken:

- Med en dag mindre hvile er det mye mindre sjanse til å vinne kampen – og det er mye større sjanse for å slippe inn mål de siste minuttene, sier han - og peker på at det samme scenarioet var det som knakk de både i Haugesund sist torsdag og på Ullevaal i går.

- Sandefjord hadde også en dag mer hvile enn oss før denne kampen. Det styrket ikke akkurat mulighetene våre. Dessverre taklet vi den situasjonen dårlig, sier Ronny Deila.

SENKET VIF: Flamur Kastrati scoret begge målene da Sandefjord slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal stadion i går kveld. Her jubler han etter 2-1-scoringen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
SENKET VIF: Flamur Kastrati scoret begge målene da Sandefjord slo Vålerenga 2-1 på Ullevaal stadion i går kveld. Her jubler han etter 2-1-scoringen. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer

I går varte og rakk det før Vålerenga-treneren kom ut i pressesonen etter kampen, men han er klar på at han og laget nå skal restituere både hode og bein godt, og reise seg.

Bedre enn i fjor

Og skulle han henge med hodet etter tre poeng på fire kamper, så kan han alltids trøste seg med at det er tre poeng mer enn Kjetil Rekdal hadde med Vålerenga på samme tid i fjor. Da var Vålerenga tabelljumbo med eneste lag med null poeng etter fire kamper.

- Vi har hatt noen oppjagede uker, med skader og mange nye spillere inn. Det har nok skapt litt usikkerhet, men jeg har en god spillergruppe og vet at vi kommer til å få et godt fotballag etter hvert.

- Vi hadde veldig flyt i vinter, men nå har vi kommet inn i en tyngre stim. Så er det om å gjøre å komme fortest mulig ut av det, sier Ronny Deila til Dagbladet.