SKUFFET: Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø under VM i Kontiolahti. Foto: John T. Pedersen / Dagbladet
SKUFFET: Ole Einar Bjørndalen, Johannes Thingnes Bø, Emil Hegle Svendsen og Tarjei Bø under VM i Kontiolahti. Foto: John T. Pedersen / DagbladetVis mer

- Det er samling i bånn for norsk skiskyting

Dårligste sesongen på 19 år.

(Dagbladet): - Det er samling i bånn for norsk skiskyting. Det bør det i alle fall være, sier NRK-kommentator Andreas Stabrun Smith.

Det gjør Stabrun Smith etter at de norske gutta skuffet stort under jaktstarten i russiske Khanty-Mansijsk. Tarjej Bø var sterkest av de med norsk pass. Han gikk i mål som nummer 11, bak den canadiske vinneren Nathan Smith.

Emil Hegle Svendsen sto på sin side av det 12.5 kilometer lange løpet underveis, på grunn av det som skal ha vært dårlige ski. De øvrige norske, Ole Einar Bjørndalen, Lars Helge Birkeland og Vegard Gjermundshaug, ble henholdsvis nummer 27, 47 og 55.

Dårligste på 19 år Det betyr at Norge trolig avslutter verdenscupen uten en eneste nordmann blant de tre beste sammenlagt. Det skjer for første gang på 19 år.

Johannes Thingnes Bø, som ble nummer 60 på torsdagens sprint og dermed ikke var kvalifisert til å gå dagens jaktstart, er beste norske som nummer fem denne sesongen.

Franske Martin Fourcade er samtidig historisk som første mann til å vinne verdenscupen sammenlagt hele fire ganger på rad.

Provosert Gjelland Det er ikke mer enn en uke siden herrenes landslagstrener reiste hjem fra VM i Finland. Da var Egil Gjelland oppgitt over at det kun var gull som virket til å være godt nok.

Norge tok en medalje av edleste valør i Kontiolahti, sikret av Thingnes Bø.

- Dere journalister skal jo bare skrive om gull, gull, gull og hausse opp Norge. Vi er litt kravstore på at det bare skal bli gull. Vi må se litt i og rundt sporten, for det er ikke bare å reise på skirenn å ta gullmedalje. Det er en beinhard jobb som skal gjøres, og konkurransene utvikler seg aldri slik man håper og tror, sier Gjelland til Dagbladet.

- Synes du dere får for mye kritikk?

- Nei, det må vi tåle. Men vi må sette ting litt i perspektiv, se at det er tøft uti her, sa Gjelland.

I morgen avsluttes sesongen med fellesstart i Russland.