Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er sånn jeg har vunnet mange partier. Jeg maler ham i senk

Fordel til en tydelig lettet Magnus Carlsen.

(Dagbladet): Etter fire strake partier som har endt med remis, fikk vi i dag omsider en vinner i Chennai.

Magnus Carlsen tok tidlig tak i partiet, og til slutt var Viswanathan Anand sjanseløs. Dermed leder nordmannen 3-2 sammenlagt, og tok i dag et langt skritt i retning av å bli den 16. verdensmesteren i sjakk gjennom tidene.

Preget Anand På pressekonferansen etter oppgjøret var det en tydelig lettet Carlsen som svarte på spørsmål fra de fremmøtte journalistene, men han fortalte at det tok tid før han virkelig følte at han hadde overtaket.

- Jeg hadde en liten fordel i bondestrukturen tidlig, men jeg fant ikke den riktige veien med en gang. Det føles godt. Det var en god «fight», men jeg kom meg til slutt dit jeg ville og det er jeg veldig glad for, sier han.

Anand på sin side så preget ut, og var tydelig misfornøyd med å ha havnet bakpå.

- Han (Carlsen) tok sjansene sine i dag og det gjorde han godt. Det er klart jeg hadde foretrukket et annet utfall, sier han.

- Han blir nervøs Og om Carlsen var avslappet på pressekonferansen, strålte han nærmest da han lot seg intervjue etterpå.

- Det er sånn jeg har vunnet mange partier. Jeg maler ham i senk. Det er veldig deilig å bryte igjennom og nå er det opp til han å ta sjanser, sier Carlsen til NRK.

Og det har Carlsen meget rett i. Nå har Anand to partier hvor han skal spille med hvit, men nordmannen er likevel fornøyd med utviklingen i kampen.

- Det var deilig at det kom så tidlig. Jeg følte det var en positiv trend i matchen for meg. I den forrige kampen spilte vi lenge, jeg hadde vinnersjanser og følte meg bra. I tillegg merket jeg at han blir nervøs. Det er en god trend som jeg håper å kunne bygge på videre, sier dagens seierherre