Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er sånn jeg skal vinne skirenn

Martins VM-advarsel til konkurrentene.

I ENSOM MAJESTET: Martin Johnsrud Sundby fulgte sin egen VM-plan og vant minitouren på Lillehammer i dag. Slik han ser for seg at han skal gjøre i Falun i februar også. 
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
I ENSOM MAJESTET: Martin Johnsrud Sundby fulgte sin egen VM-plan og vant minitouren på Lillehammer i dag. Slik han ser for seg at han skal gjøre i Falun i februar også. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer

LILLEHAMMER (Dagbladet): En helt vanvittig norsk langrennshelg ble avsluttet med femdobeelt norsk i minitouren på Lillehammer.

Martin Johnsrud Sundby klarte til slutt å riste av seg Finn Hågen Krogh opp den siste lange motbakken før mål, og opp bakken inne på stadion så det ut som om Martin selv gikk med et glis om munnen.

Der han trippet opp bakken med en forrykende frekvens gikk han nemlig og tenkte på Falun-VM allerede og den avsluttende femmila der. Martin, som i fjor vant alt man kan vinne i verdenscupsammenheng, mangler fremdeles et individuelt mesterskapsgull, og i Falun skal han gjøre noe med det.

Falun
Dagen i dag var bare en advarsel om hva som kommer til å komme i februar.

- Det er sånn jeg skal vinne skirenn, og hvis man ser på løypeprofilen i dag så er den ikke så hakkende langt unna femmilsavslutningen i Falun. Der får vi Mördarbacken, en lang utforkjøring og så en sprintbakke eller to før stadion. Det er klart at jeg har trent på det, og med Falun som hovedmål er det fantastisk å få gjennomført så god trening som i dag, sier Sundby til Dagbladet.

Han passet på å gi kred til både Finn Hågen Krogh og resten av landslagskompisene, som nok en gang tapetserte hele resultatlista på Lillehammer. Av de 18 pallplassene i minitouren inntok nordmenn 17 av dem i dame- og herreklassen.

Halfvarsson beste utlending
Bak Sundby og Krogh fulgte Sjur Røthe på tredjeplass, Pål Golberg på fjerde og Didrik Tønseth på femte. Så kom første utlending, svenske Calle Halfvarsson.

- Jeg hadde ikke orket å gå med Martin, han er for sterk, sa Halfvarsson etter løpet.

Ingen av dem som normalt skal orke det, var ikke med i toppen i dag heller. Likevel spurtet Martin det han klarte inn mot mål, til tross for at en pinne stiv Krogh var mer enn beseiret.

Alt med tanke på VM, som sagt.

- Jeg legger en slagplan og når jeg gjennomfører den så klarer jeg å relatere det til hva som skal skje senere i vinter. Det syns jeg er innmari gøy, og så er det gøy å lykkes, smiler han.