Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er sånne øyeblikk du aldri glemmer

Deila i ekstase da Kovacs avgjorde på overtid av overtida.

(Dagbladet): Haugesund - Strømsgodset 2-3.

Haugesund ble snytt for 3-2-målet av en feilaktig offsideavgjørelse fra assistentdommeren noen minutter før full tid.

I stedet fikk Peter Kovacs sette inn 3-2 til Strømsgodset fem sekunder på overtid av overtiden.

- Det er sånne øyeblikk du aldri glemmer. Å fy faen det var helt rått! sier Godset-trener Ronny Deila til Max etter kampslutt.

Det betyr at Godset er á poeng med Molde og Rosenborg før de to andre gullkandidatene møtes i Molde på søndag.

HÆLPERLE: Alexander Søderlund spiller gjennom Pontus Engblom før 1-0.
HÆLPERLE: Alexander Søderlund spiller gjennom Pontus Engblom før 1-0. Vis mer

- Gulldrømmen lever i aller høyeste grad. Nå skal vi nyte denne seieren her, så skal vi forberede oss godt til å ta Rosenborg på Marienlyst, sier Deila.

- Bittert Haugesund-trener Jostein Grindhaug klaget ikke på dommeravgjørelsen da han ble intervjuet av Max rett etter kampen. Muligens før han fikk sett offsideannuleringen i reprise. Men at det var surt å tape kampen, la han ikke skjul på.

- Det var bittert, men det er bare oss selv å skylde på. Vi har gode muligheter til å avgjøre, og det ligger litt i lufta at de skal ta det. De har det berømte gullhåret med seg, og da fortjener du å vinne, sier Grindhaug.

Som vanlig beholdt han sitt gode humør, men avslører at det ligger en del irritasjon bak smilet.

KALDT: Engblom plasserer ballen forbi Adam Larsen Kwarasey.
KALDT: Engblom plasserer ballen forbi Adam Larsen Kwarasey. Vis mer

- Det svir som faen dette her, jeg skal ikke legge skjul på det. Men sånn er det av og til - du må bite i det sure eplet, og det skal jeg klare.

FKH best fra start Det var Strømsgodset som virkelig trengte poengene i kveld, men hjemmelaget åpnet kampen friskest.

De helt klare målsjansene ble det ikke innledningsvis, men FKH var i nærheten av en tidlig ledelse da Geir Ludvig Fevang nikket like over mål.

Utover i omgangen kom også Godset mer med, men fikk heller ikke skapt de helt store sjansene. Et par innlegg var akkurat litt for høye til at spillerne foran mål nådde opp. Peter Kovacs gjorde en fin vending i feltet, men skjøt høyt over og Ola Kamara valgte å skyte fra vanskelig vinkel i stedet for å spille inn til Kovacs.

Perle med hælen Rett før pause var det imidlertid Haugesund som scoret det første målet.

KAOS: Vegard Skjerve og Martin Bjørnbak nøler, og Peter Kovacs (t.h.) snapper ballen før han setter inn 1-1.
KAOS: Vegard Skjerve og Martin Bjørnbak nøler, og Peter Kovacs (t.h.) snapper ballen før han setter inn 1-1. Vis mer

Umaru Bangura spilte fram mot Pontus Engblom, som hoppet over ballen og lot den gå til Alexander Søderlund, som med et lekkert hælspark serverte tilbake til Engblom. Dermed var svensken alene med Adam Larsen Kwarasey, og plasserte kontrollert inn 1-0.

Godset våknet til etter pause mens hjemmelaget sovnet tilsvarende inn. I alle fall Vegard Skjerve og Martin Bjørnbak, som så på hverandre og en sprettende ball uten å finne ut hva de skulle ta seg til. Det takket Peter Kovacs for, forsynte seg med ballen og lobbet over Per Morten Kristiansen.

Og bare fem minutter etter utlikningen scoret Jarl André Storbæk sitt andre mål på seks dager. Backen steg til værs ved bakerste stolpe etter et frispark fra Øyvind Storflor og nikket i en fin bue over Kristiansen.

Snytt for scoring Noen minutter seinere ble hjemmelagets Ugonna Anyora mer eller mindre dyttet over ende på femmeteren etter en dødball, men Haugesund fikk ikke straffe av dommer Ken Henry Johnsen som hadde god utsikt til situasjonen og bare ristet avvisende på hodet.

KAMPEN SNUDD: Jarl André Storbæk (utenfor bildet) nikker inn 1-2.
KAMPEN SNUDD: Jarl André Storbæk (utenfor bildet) nikker inn 1-2. Vis mer

Et kvarter før slutt slo Haugesund tilbake. Venstreback David Myrestam la inn i feltet, der Engblom nikket ned til innbytter Michael Haukås som banket inn 2-2 på en halvvolley fra kort hold via hånda til Larsen Kwarasey.

Like etter burde Haukås blitt tomålsscorer. Han startet fint inn bak forsvaret og nikket over Godset-keeperen og i mål. Men assistentdommeren vinket ivrig med flagget. Reprisene viste at Haukås var klart på riktig side da ballen ble slått, mens et par andre Haugesund-spillere sto i offside, men blandet seg ikke i spillet.

Det ble lagt til fire minutter. Da det sto 93.54 på kampuret sto Godset-keeper Larsen Kwarasey med ballen i hendene. Han kastet langt ut, og to kjappe pasninger seinere var ballen framme hos Peter Kovacs som skrudde inn vinnermålet i lengste hjørne.

UTLIKNING: Innbytter Michael Haukås gjør 2-2 for hjemmelaget.
UTLIKNING: Innbytter Michael Haukås gjør 2-2 for hjemmelaget. Vis mer

- Helt magisk. Det var en nøkkelkamp. Nå er vi helt med. Jeg har ikke ord. Det er nesten sånn cupfinalefølelse. Jævlig deilig, sier Godset-kaptein Adam Larsen Kwarasey til Max.

• Se Oddsprogrammet, der Dagbladets tippeekspert Lars Dybwad guider deg gjennom lørdagens oddskamper.