UAKTUELT: Andrew Musgrave vil aldri representere Norge i et skirenn.
Foto: Håkon Mosvold Larsen / Scanpix
UAKTUELT: Andrew Musgrave vil aldri representere Norge i et skirenn. Foto: Håkon Mosvold Larsen / ScanpixVis mer

- Det er sikkert litt flaut å bli slått av en skotte

Andrew Musgrave overrasket med andreplass under NM - men sier det er uaktuelt å bytte statsborgerskap.

(Dagbladet): Andrew Musgrave ble nummer to under 15 kilometer fristil i NM på Voss i går. Briten fikk ikke tildelt medalje i norgesmesterskapet, men det var flere som mente det var et svakhetstegn for norsk langrennsport at en brite blir nummer to i NM.

- Det er sikkert litt flaut. Det er ikke så mange i Skottland som driver med langrenn. Men samtidig bor jeg her i Norge og trener ganske mye, så jeg lever nesten som en nordmann, sier Musgrave til Dagbladet.

- Hadde du trodd dette før løpet?

- Jeg visste jeg var i ganske god form. men var usikker. Petter Northug startet 30 sekunder bak meg, så jeg tenkte jeg skulle åpne rolig, fordi jeg trodde han var i ganske god form. For hvis han gikk fort og tok meg igjen, ville det være ganske greit å henge siden det blåste så mye.

Northug hadde ikke dagen

Det skulle tidlig vise seg at Petter Northug ikke hadde dagen, og Musgrave fikk aldri nordmannen opp i ryggen.

- Jeg åpnet nokså rolig og følte meg bra, og så at Petter ikke hadde tatt inn så mye på meg. Jeg bestemte meg for å kjøre på andrerunden, og det gikk bedre og bedre. Jeg ble ikke for sliten, skia var gode og det gikk bedre og bedre, sier Musgrave.

Briten ble nummer 28 på VM-sprinten i fjor. Han har også en sjetteplass fra U23-VM, i tillegg til at han vant junior-NM på Stryn i 2010. Han er ikke skuffet over at han ikke får medalje for prestasjonen sin.

- Det er samme, det. Litt metall har ingenting å si. Det er bare gøy å gå fort, jeg vet selv at jeg har gjort det bra. Det er alt jeg trenger, sier Musgrave.

Norsk statsborgerskap uaktuelt

- Du får vel neppe noen oppmerksomhet i Skottland for en andreplass i NM?

- Jeg er veldig skeptisk til det, he-he. Men det gjør ingenting, sier Musgrave.

- Norsk statsborgerskap, er det uaktuelt?

- Jeg er skotsk, og kommer alltid til å gå for Skottland, avslutter briten.