KAN HAN SENKE LSK? En Vålerenga-supporter feirer med Vidar Örn Kjartansson, Christian Grindheim og Alexander Mathisen etter en av Kjartanssons ti scoringer for Vålerenga denne sesongen. Kan toppscoreren i Tippeligaen pynte på den pene scoringsstatistikken også mot Lillestrøm i kveld? Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
KAN HAN SENKE LSK? En Vålerenga-supporter feirer med Vidar Örn Kjartansson, Christian Grindheim og Alexander Mathisen etter en av Kjartanssons ti scoringer for Vålerenga denne sesongen. Kan toppscoreren i Tippeligaen pynte på den pene scoringsstatistikken også mot Lillestrøm i kveld? Foto: Erlend Aas / NTB ScanpixVis mer

Det er sju kamper siden det ble hjemmeseier i en kamp mellom VIF og LSK

Grindheim: - Det er et hatoppgjør.

I kveld innledes den 10. tippeligarunden med fotballgodbiten Vålerenga mot Lillestrøm på Ullevaal stadion. Hjemmelaget har vært gode på eget gress i år, med tre seirer og en uavgjort - og pene 10-2 i målforskjell.

Historisk sett sitter en ny hjemmetriumf i kveld langt inne. De siste tre sesongene har nemlig ingen av hjemmekampene i derbyet på Ullevaal stadion og Åråsen endt med hjemmeseier.

Sæternes på overtid
I fjor ble det 1-1 i tilsvarende oppgjør på Ullevaal stadion. Da sendte Anders Østli gjestene i ledelsen etter 12 minutter, mens Torgeir Børven sørget for poengdeling med utligningen like før pause.

På Åråsen i fjor ble svenske Johan Andersson synderen med et selvmål som sørget for Vålerenga-seier.

Vi må helt tilbake til 2010 for å finne siste hjemmeseier i et oppgjør mellom Vålerenga og Lillestrøm. Da ble Bengt Sæternes matchvinner tre minutter på overtid, etter at Karim Essedirir først hadde utlignet Luton Sheltons ledermål.

Går for U
Dagbladets oddsekspert Lars Dybwad tror ikke på hjemmeseier i det hete lokaloppgjøret i kveld, heller. Han setter krysset i midten.
«Ser ikke all verdens forskjell på lagene, kan fort gå mot en ny poengdeling», skriver han blant annet i vurderingen av kampen på Dagbladets odds-sider.

- Mange bønder
Vålerenga-kaptein Christian Grindheim er klar på at de trenger en trepoenger igjen nå, etter to strake poengdelinger mot Viking og Start. I begge oppgjørende tok Vålerenga ledelsen, før de fikk kjørt seg i andreomgangen.

- Det er et hatoppgjør, og en viktig kamp for både oss spillere og fansen, sier han til VIF TV om kveldens oppgjør mot Lillestrøm.

Han håper det kommer mange Vålerenga-supportere, siden han også tror det kommer mange «bønder» til kampen.

- Bønder. Er det ikke det de kalles, de fra Lillestrøm?

Svake andreomganger
Vålerenga-trener Kjetil Rekdal mener laget må stå bedre hele kampen ut i kveld enn de har mot Viking og Start i de to siste kampene. I begge oppgjørende ledet de til pause, men var likevel heldige som fikk med seg poeng.

15 poeng etter ni kamper er likevel omtrent som VIF-treneren kalkulerte før sesongen.

SISTE HJEMMEHELT: Bengt Sæternes ble matchvinner mot LSK tre minutter på overtid på Ullevaal stadion i 2010. Det er sist det ble hjemmeseier i et oppgjør mellom Vålerenga og Lillestrøm. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix
SISTE HJEMMEHELT: Bengt Sæternes ble matchvinner mot LSK tre minutter på overtid på Ullevaal stadion i 2010. Det er sist det ble hjemmeseier i et oppgjør mellom Vålerenga og Lillestrøm. Foto: Stian Lysberg Solum / Scanpix Vis mer

- Vi er ikke stabile og rutinerte nok over 90 minutter ennå, og heller ikke smarte og kyniske nok, sier han til VIF TV - hvor han videre nevner større presisjon i ballspillet og mer aggressivitet i forsvarsspillet som de to viktigste forbedringspunktene akkurat nå.
 
Rekdal er ikke så opptatt av hatfaktoren rundt LSK-kampen.

- Jeg har ikke samme fanatismen mot enkelte lag som mange andre har, men klart det er artig å slå LSK og glede supporterne. Men det viktigste er totalen når sesongen er over. Da er LSK to av 30 kamper, sier han til klubbens nett-tv.

- Revansjesugne
Lillestrøm har også levert en god sesong så langt, men kommer fra 16. mai-tap hjemme mot Molde. Erling Knudtzon sier tenningsnivået er på topp før oppgjøret mot erkefienden Vålerenga.

- Det er den største kampen i året og vi er revansjesugne etter tap mot Molde, så vi gleder oss til å møte Vålerenga, sier Erling Knudtzon til lsk.no.

- STØRSTE KAMPEN: LSK-spiller Erling Knudtzon mener oppgjørene mot VIF er de største av alle. Her gratuleres han av LSK-trener Magnus Haglund etter en scoring. Foto: NTB Scanpix
- STØRSTE KAMPEN: LSK-spiller Erling Knudtzon mener oppgjørene mot VIF er de største av alle. Her gratuleres han av LSK-trener Magnus Haglund etter en scoring. Foto: NTB Scanpix Vis mer