Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er skremmende, men jeg føler at jeg er klar

Stine Bredal Oftedal (23) skal være sjefsdirigenten.

SKAL STYRE NORGE: Stine Bredal Oftedal i kamp mot Franrike i Danmark Golden League i september. Nå føler 23-åringen at hun er klar til å ta rollen som playmaker for Norge, etter å ha gått en god skole på landslaget. I kveld møter Bredal Oftedal og Norge Danmark i firenasjonersturneringen i Larvik. Foto: Bjørn Langsem
SKAL STYRE NORGE: Stine Bredal Oftedal i kamp mot Franrike i Danmark Golden League i september. Nå føler 23-åringen at hun er klar til å ta rollen som playmaker for Norge, etter å ha gått en god skole på landslaget. I kveld møter Bredal Oftedal og Norge Danmark i firenasjonersturneringen i Larvik. Foto: Bjørn Langsem Vis mer

SANDEFJORD (Dagbladet): Stine Bredal Oftedal (23) har gull i både EM (2010) og VM (2011), men på vei mot årets europamesterskap føler Paris-proffen likevel at dette kan bli hennes skikkelige gjennombrudd som playmaker på det norske damelandslaget i håndball.

- Jeg er hun som har vært med uten å gjøre så mye, men nå har jeg virkelig muligheten til å påvirke. Det er det jeg har hatt lyst til hele tiden. Det er først og fremst gøy, men også litt skremmende. Jeg kjenner litt på det, sier Stine Bredal Oftedal til Dagbladet.

82 landskamper Klokka 21.40 i Arena Larvik i kveld møter Bredal Oftedal og Norge Danmark i firenasjonersturneringen - den første av tre oppkjøringskamper mot EM-åpningen mot Romania i ungarske Debrecen 7. desember.

Tidligere har hun kunnet «gjemme» seg bak solide playmakere som Kristine Lunde-Borgersen, Gøril Snorroggen og Anja Hammerseng-Edin.

Nå stilles det større krav til jenta som tross alt står med solide 82 landskamper siden debuten for nøyaktig fire år siden.

- Det føles som om det er mer på spill enn vanlig, det gjør det. Det har vært moro å være med på mesterskap, og jeg føler at jeg har vokst inn i det.

Gylden generasjon - Jeg har vært med på å være hun som er helt ny, som ingen trodde skulle få være med, til sånn som i VM i fjor, som var litt tyngre enn jeg trodde det ville bli. Det har vært både gode og dårlige erfaringer, og det bør jeg kunne ha vokst på, sier Bredal Oftedal.

Hun er også en del av den gyldne generasjonen, som vant både EM-gull i 2009 og VM-gull i 2010 som junior - sammen med andre blant annet Nora Mørk, Veronica Kristiansen, Silje Solberg, Sanna Solberg og Maja Jakobsen - som alle er med til årets EM i Ungarn.

- Den gangen snakket vi om at vi en gang skulle spille sammen på A-landslaget også. Nå er vi der, og vi føler vi er klare til å ta det ansvaret.

Blitt bedre i Paris Stine ble utenlandsproff i Issy Paris i fjor sommer, og føler at det har båret frukter sportslig.

- Jeg føler at jeg har blitt en bedre spiller i Paris. Men nivået i mesterskap er likevel høyere enn hva man er vant til i hverdagen. I EM må vi spille bra mot god motstand i mange kamper etter hverandre.

GULLGENERASJON: Disse jentene vant flere gull som juniorer, og føler de er modne for å videreføre gulltradisjonen som A-landslagsspillere. Fra venstre: Silje Solberg, Maja Jakobsen, Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix
GULLGENERASJON: Disse jentene vant flere gull som juniorer, og føler de er modne for å videreføre gulltradisjonen som A-landslagsspillere. Fra venstre: Silje Solberg, Maja Jakobsen, Veronica Kristiansen, Nora Mørk, Stine Bredal Oftedal og Sanna Solberg. Foto: Vidar Ruud / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling