- Det er slik jeg scorer 75 prosent av målene mine

Aarøy trengte bare én sjanse.

STANGET INN VINNERMÅLET: Thor Hogne Aarøy sikret Aalesund-seier da han headet inn 2-1-scoringen ni minutter før slutt. Foto: Trond Teigen/SCANPIX
STANGET INN VINNERMÅLET: Thor Hogne Aarøy sikret Aalesund-seier da han headet inn 2-1-scoringen ni minutter før slutt. Foto: Trond Teigen/SCANPIXVis mer

||| Tor Hogne Aarøy ble matchvinner da Aalesund vant 2-1 sikret seg sin første borteseier mot Sandefjord på fem forsøk.

Fram til det 81. minutt hadde midtstopperparet til Sandefjord, Birger Madsen og Espen Nystuen, full kontroll på Tor Hogne Aarøy, men så glapp det en gang, og det var nok for den skyhøye AaFK-spissen (203 cm).

Samtidig som Aalesund noterte seg for sin første seier borte mot Sandefjord, måtte sandefjordingene innse at sesongens første hjemmetap var et faktum.

Kampen i Sandefjord var jevn, men det var også litt kjedelig, og seieren til Aalesund kom fordi gjestene hadde marginene med seg.

- Jeg var heldig med byttene, og så var det litt hell i uhell med Arnengs skade, innrømmet Kjetil Rekdal etter kampen.

Grei ledelse Birger Madsen ga Sandefjord ledelsen 13 minutter ut i annen omgang. Det var en grei ledelse etter at hjemmelaget hadde vært et ørlite hakk bedre i første omgang.

Begge lagene spilte seg fram til to sjanser, men Sandefjord var likevel i føringen.

- Jeg synes godt vi kunne ha ledet til pause, sa Rekdal som synes særlig annenomgangen til Aalesund var bra.

Etter at Sandefjord hadde tatt ledelsen trodde de aller fleste at hjemmelaget skulle feste et skikkelig grep på Aalesund, men slik det gikk det absolutt ikke.

Kjetil Rekdal var heldig med byttene sine i tillegg til skaden til Johan Arneng. Peter Kopteff kom inn som erstatter for Arneng, og han hadde ikke vært på banen i mer enn to minutter før han «klinte til» og utlignet.

Vinnermålet til Aarøy kom ni minutter før slutt.

- Det var et klassisk Aalesund-mål som avgjorde denne kampen, slo Rekdal fast.

Han sa også at flere av spillerne ble litt lurt av varmen, og altfor mange gikk tomme mot slutten. Det var han ikke spesielt tilfreds med.

For fullt Etter 1-1-scoringen til Kopteff kom Aalesund tilbake i kampen for fullt, men Sandefjord-forsvaret hadde god kontroll, helt til markeringen på Aarøy glapp en eneste gang. Og mer trengte ikke den vel to meter høye spissen. Han sendte Aalesund til himmels med 2-1 scoringen sin.

- Jeg har scoret 75 prosent av alle målene mine på denne måten, så dette var ikke noe hokuspokus, sa Aarøy. Han gikk opp på et innlegg fra Jonathan Parr, markeringene sviktet, og pang: 2-1 til gjestene.

Det var en jevn kamp, og kanskje hadde uavgjort gikk det beste bildet av kampen, men seieren var grei nok, for Aalesund hadde marginene på sin side.

- Det var stang-ut for oss etter at vi har hatt mye stang-inn på hjemmebane tidligere i sesongen. Vi sliter i motbakke nå etter tre strake tap i serien og et fryktelig cupnederlag. Men vi jobber målbevisst videre, og jeg er trygg på at dette snur seg fort, sa Sandefjord-trener Patrick Walker.

Sandefjord hadde sin beste spiller i Fenan Salcinovic på midtbanen. Ingen utmerket seg spesielt hos Aalesund som kjempet seg til seieren etter god laginnsats.

(NTB)

VOLLEY TIL INGEN NYTTE: Birger Madsen scoret på et flott volleyskudd, men Aarøy & co. stakk av med alle poengene. Foto: Trond Teigen / SCANPIX
VOLLEY TIL INGEN NYTTE: Birger Madsen scoret på et flott volleyskudd, men Aarøy & co. stakk av med alle poengene. Foto: Trond Teigen / SCANPIX Vis mer
KJAPP SCORING: Peter Kopteff hadde bare vært på banen i to minutter da han utliknet for AaFK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX
KJAPP SCORING: Peter Kopteff hadde bare vært på banen i to minutter da han utliknet for AaFK. Foto: Håkon Mosvold Larsen / SCANPIX Vis mer