- Det er slikt man havner i fengsel for

VIF-spiller varslet grisespill allerede før kampen. - Det var vemmelig, sier dommeren.

ANGRER INGENTING: Steffen Thoresen forsvarer angrepet på Eerikki Koivu med at Lørenskog-spilleren bare fikk smake sin egen medisin. 
Foto: Heiko Junge / SCANPIX
ANGRER INGENTING: Steffen Thoresen forsvarer angrepet på Eerikki Koivu med at Lørenskog-spilleren bare fikk smake sin egen medisin. Foto: Heiko Junge / SCANPIXVis mer

(Dagbladet): Lørenskog knuste Vålerenga 5-1 og festet et jerngrep om retten til NM-semifinale i går kveld.

Det alle snakket om etterpå var imidlertid de stygge scenene som utspant seg på tampen av den andre perioden:

Vålerengas Steffen Thoresen gikk hardt i ryggen på Lørenskogs assisterende kaptein Eerikki Koivu, som ble liggende med ansiktet ned mot isen. Likevel begynte Thoresen å slå løs mot hodet hans på en så brutal måte at dommer Ole Stian Hansen ble dårlig.

- I mine 17 år som elitedommer har jeg ikke sett noe liknende, heldigvis. Jeg fikk en vemmelig følelse. Det var ikke bra i det hele tatt. Jeg vet ikke hvor mange ganger han slo. Men det var flere slagserier, sier Lillehammer-dommeren til Romerikes Blad.

- Det er jo slikt man havner i fengsel for, sier Lørenskogs sportssjef Atle Olsen.

Ville statuere et eksempel
Thoresen fikk matchstraff og er utestengt til kveldens match mot samme motstander. Ifølge avisa kan han fort bli sittende på tribunen i mange kamper når disiplinærutvalget har gransket episoden nærmere.

Koivu kom ikke på isen igjen etter overfallet, men klubblegen sier at han ikke har pådratt seg alvorlige skader i nakke eller hode.

I et intervju med Vålerengas egen medieavdeling skal Steffen Thoresen før kampen ha lovet å gå hardt til verks mot Lørenskog-spillerne. Intervjuet, som lå ute på YouTube, ble fjernet etter kampen.

Thoresen selv angrer ikke på oppførselen sin.

- Koivu har gått etter hodet til våre folk hele tiden, så noen måtte statuere et eksempel. Jeg tror ikke han gjør dette igjen. Han har skadet nok spillere. Han prøvde å ta meg også. Det er alt jeg vil si om den saken, sier han til Romerikes Blad.

Han får støtte av trener Espen Shampo Knutsen, som mener Koivu fikk smake sin egen medisin.

VIF-direktør uenig med sine egne
Den holdningen deles ikke av direktør Jan Tore Kjær.

- Det er ikke noen unnskyldning. Espen har i likhet med meg selv ikke sett situasjonen om igjen på video, og jeg vet ikke hva han egentlig så av det som skjedde. Men uansett om man føler seg urettferdig behandlet skal man ikke ta igjen på den måten, sier Kjær til Dagbladet.

- Dommeren sier dette er det verste han har sett i sine 17 år på toppnivå?

- Jeg har som sagt ikke sett videoen, og det var en del folk som spratt opp og sto i veien for meg da det skjedde. Men taklingen bakfra på Koivu er noe Thoresen ikke skal gjøre. Vi i Vålerenga ønsker ikke at sånne ting skal skje på hockeybanen. Det skal være tøft, men fair, og dessverre var ikke dette fair.

- Kjenner du til intervjuet Thoresen gjorde før kampen?

- Nei. Da ville det ligget på våre hjemmesider. Jeg må sjekke ut dette nærmere.

- Kan det være aktuelt at klubben også straffer Thoresen?

- Det er ikke noe jeg kan uttale meg om nå, sier Kjær.