Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er smerte, blodkar kan sprenges og noen ser stjerner

Her setter Carl Yngvar Christensen verdensrekord.

• Se video øverst i saken.

(Dagbladet): Carl Yngvar Christensen (23) fra Elverum satte ny verdensrekord i knebøy under VM i styrkeløft i Stavanger i dag.

23-åringen løftet hele 475 kilo.

- Det er en ekstrem påkjenning. Rekorden ble satt i det siste løftet. Du merker når du har 475 kilo på skuldrene, sier Christensen til Dagbladet rett etter rekordløftet.

Christensen er kanskje Norges mest kjente styrkeløfter og har flere medaljer på samvittigheten.

Smerte VM i Stavanger har pågått siden mandag.

- Knebøy handler bare om en ting, og det er å gjennomføre selve løftet. Du må gå veldig dypt for å gå godkjent og det kjennes på kroppen. Knebøy suger krefter, sier Christensen.

Rundt 300 styrkeløftere fra rundt 50 nasjoner har deltatt i Stavanger idrettshall den siste uka. Verdensrekorder kan bare settes under VM.

- Knebøy handler om mye smerte i noen få sekunder. Blodkar kan sprenges og mange ser stjerner etterpå. Det blir mye trykk spesielt i hodet, sier Anne Marie Hveding i Norges Styrkeløftforbund til Dagbladet.

Rekordløftet kan du se øverst i denne saken.

Christensen tok VM-sølv i +120-kilosklassen. I benkpress tok han 330 kilo, mens han avsluttet med 370 kilo i markløft. Totalt ble det 1175 kilo. Andrej Konovalov fra Russland sikret seg gullet med totalt 1187,5 kilo.

Flere medaljer I går løftet Hildeborg Hugdal til sølv i +84 kilo, mens Hille Arnesen tok bronse i 84-kilosklassen under styrkeløft VM fredag kveld. Hugdal løftet totalt 668 kg etter 260 kg i knebøy, 218 kg i benkpress og 190 kg i markløft. Det melder NTB.

Tidligere i uka ble Kjell Egil Bakkelund suveren verdensmester i styrkeløft i 83-kilosklassen. Bakkelund satte ny verdensrekord sammenlagt med 942,5 kilo. Han veide inn i konkurransen med en kroppsvekt på 82,58 kilo.

503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media