- Det er snakk om en stor verdensidrett hvor en nordmann er markant

«Zucca» hylles etter snuoperasjonen.

Norges landslagssjef har latt seg imponere over et New York Rangers som har tatt seg til semifinale i NHL-sluttspillet. Han gleder seg over at Mats Zuccarello Aasen (26) får være en del av sirkuset.

- Det Mats er med på nå er en drøm. Jeg tror ikke så mange i Norge vet hvor stor franchise-idretten og NHL er i verdensmålestokk eller hvor lite det nåløyet er. At en nordmann er med og preger et lag som går så lang i sluttspillet er stort, ikke bare i norsk hockey, men også i norsk idrett, sier Roy Johansen til NTB.

Overrasket Han innrømmet at han ble noe overrasket over at Rangers klarte å vende til kvartfinaleseier over stjernelaget Pittsburgh Penguins.

- Jeg er litt overrasket over at Rangers har tatt seg hele veien. De har gjort et fantastisk sluttspill, og det er en stor prestasjon av laget å komme tilbake etter å ha ligget under 1-3.

Verdensidrett - Hvordan vurderer du Zuccarellos bidrag?

- Nå har han fått være skadefri en lang periode, og han har fått en bra posisjon i laget. Han har gjort en imponerende sesong, sier Johansen.

- Det betyr veldig mye for norsk idrett. Det er snakk om en stor verdensidrett hvor en nordmann er såpass markant og gjør et slikt inntrykk. Det er moro.

Rangers møter enten Boston Bruins eller Montreal Canadiens i semifinalen.

(NTB)

FØLGER MED: Landslagssjef Roy Johansen følger med på Mats Zuccarello Aasens spill i NHL selv om han er i VM med Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix
FØLGER MED: Landslagssjef Roy Johansen følger med på Mats Zuccarello Aasens spill i NHL selv om han er i VM med Norge. Foto: Fredrik Varfjell / NTB Scanpix Vis mer