Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

- Det er som å bli tatt ut til mitt første mesterskap

Herrem hadde forberedt seg på å se VM på tv.

LYKKELIG: Camilla Herrem er jublende glad etter å ha fått en overraskende VM-plass. Her under OL i London 2012. . Foto: Bjørn Langsem
LYKKELIG: Camilla Herrem er jublende glad etter å ha fått en overraskende VM-plass. Her under OL i London 2012. . Foto: Bjørn Langsem Vis mer

LYSAKER (Dagbladet): Camilla Herrem (27) ble hentet inn i VM-troppen i siste liten i dag. Etter en akillesoperasjon tidligere i år, har hun spilt for rekruttlandslaget i høst.

Så seint som da Norge spilte EM-kvalifiseringskamper mot Romania i slutten av oktober, var Tertnes-spiller Linn Gossé inne og Byåsen-kanten Herrem ute.

Men da landslagssjef Thorir Hergeirsson leste opp troppen i dag, var Herrems navn med. Et overraskende uttak, også for kantspilleren selv - selv om hun riktig nok fikk beskjeden i går kveld.

- Det var en vanvittig følelse. Jeg var mentalt forberedt på ikke å bli med, sier Herrem til Dagbladet.

Seks mesterskapsmedaljer Herrem har spilt i de seks siste mesterskapene. Det har resultert i ett OL-gull, ett VM-gull, én VM-bronse, to EM-gull og én EM-bronse.

Men nå føler hun seg nesten som en debutant igjen.

- Det er som å bli tatt ut til mitt første mesterskap. Jeg hadde tenkt at jeg måtte se det hjemme på TV. Det er helt sinnssykt, sier hun.

Thorir Hergeirsson begrunner uttaket av Herrem med bred mesterskapserfaring, rå konkurransementalitet og en ekstrem fart på sitt beste.

- Hun er på vei mot sitt beste nå, og i løpet av de tre neste ukene med spisset trening, så er det maks fart i VM. Da er hun raskest i Norge, sier islendingen til Dagbladet.

Tøft valg Uttaket av to venstrekanter var det klart vanskeligste valget han gjorde foran VM i Serbia i desember.

- Det var tøft. Det er to ting jeg misliker i jobben min. Det er budsjettarbeid og det å måtte velge bort spillere. Særlig når det er gode spillere som jobber helhjertet og jobber godt, sier han.

For det er ikke noe i veien med det Linn Gossé har prestert.

- Det står stor respekt av det Linn har gjort så langt, både med oss, i Tertnes og sjøl. Jeg håper hun tar dette som en liten motivasjonsfaktor når den verste skuffelsen er over, sier treneren.

GIKK FOR ERFARING: Thorir Hergeirsson sier Herrems mesterskapserfaring, konkurransementalitet og hurtighet var viktige grunner til at han valgte henne framfor Linn Gossé i VM-troppen. Foto: Javier Sorano, AFP / NTB Scanpix
GIKK FOR ERFARING: Thorir Hergeirsson sier Herrems mesterskapserfaring, konkurransementalitet og hurtighet var viktige grunner til at han valgte henne framfor Linn Gossé i VM-troppen. Foto: Javier Sorano, AFP / NTB Scanpix Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media