- Det er som å løpe naken

Verdensmester om ny OL-drakt.

LITEN DRAKT: Australias OL-deltakere presenterte bekledningen til London-OL. Her ved Henry Frayne, Cate Campbel, Natalie Cook, Sally Pearson, Jessica Schipper, Mitchell Watt og Craig Mottram. Foto: AFP PHOTO / MARK GUNTER
LITEN DRAKT: Australias OL-deltakere presenterte bekledningen til London-OL. Her ved Henry Frayne, Cate Campbel, Natalie Cook, Sally Pearson, Jessica Schipper, Mitchell Watt og Craig Mottram. Foto: AFP PHOTO / MARK GUNTERVis mer

(Dagbladet): I går ble OL-draktene til de australske utøverne presentert. Mest oppmerksomhet var det rundt hekkeløperen Sally Pearson (25). Den regjerende verdensmesteren på 100 meter hekk er en av de store favorittene i London.

Hun er positiv til sin nye drakt.

- Den føles som min egen hud. Den er komfortabel. Det er som å ha på seg klær og samtidig løpe naken, sier Pearson til The Australian.

Person vant sølv på 100 meter hekk i Beijing-OL, og de gule og grønne nye draktene er designet til å være både lettere og mer komfortable. Det er Adidas som har laget draktene, og så spørs det å se om det nye utstyret kan sørge for mer jubel.

Pearson ble i november kåret til årets kvinnelige friidrettsutøver av Det internasjonale friidrettsforbundet. Hun ble også den første australier som noensinne er kåret til årets utøver i friidrett.

Usain Bolt ble kåret til årets utøvere i internasjonal friidrett.

- Jeg må innrømme at jeg er overrasket over at jeg skulle vinne denne prisen i år. Da jeg ble nominert blant de ti kandidater til denne prisen, syntes jeg det var stort, og nå står jeg her som vinner. Det er nesten ikke til å tro at jeg skulle slå alle de harde utfordrerne jeg hadde i kampen om å få denne prisen, sa Sally Pearson da kåringen ble offentliggjort i Monaco.

Foto:      AFP PHOTO / MARK GUNTER
Foto: AFP PHOTO / MARK GUNTER Vis mer