- Det er som å se Messi spille fotball

Boasson Hagens sjef imponert over rivalen etter den overlegne seieren.

OVERLEGEN: Peter Sagan var helt overlegen, og vant enkelt. Boasson Hagen avsluttet godt i bakgrunnen og ble nummer to. Foto: EPA/YORICK JANSENS/NTB scanpix
OVERLEGEN: Peter Sagan var helt overlegen, og vant enkelt. Boasson Hagen avsluttet godt i bakgrunnen og ble nummer to. Foto: EPA/YORICK JANSENS/NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): Det ble sagt før den tredje etappen i Tour de France at det ville være en god mulighet for Edvald Boasson Hagen til å ta sin tredje etappeseier i rittet. Og nordmannen var fint med helt til slutten.

Opp den siste bakken var det imidlertid Peter Sagan som hadde mest krefter igjen, og 22-åringen kjørte inn til en overlegen seier i motbakkeinnspurten. Slovaken hadde tid til en liten dans på sykkelsetet før han krysset mållinjen.

- Jeg føler meg bra. Jeg er glad for å vinne. En venn sammenliknet meg med filmkarakteren Forrest Gump. Når du sier løp til Forrest Gump, så løper han. Når du sier vinn til meg, så vinner jeg, sier Sagan til TV 2.

Edvald Boasson Hagen avsluttet godt, men måtte ta til takke med andreplassen. Han hadde ikke mye krefter igjen, og forsøkte å ligge på hjulet til Peter Sagan så lenge han kunne.

Hektisk - Sagan er god. Jeg hadde et håp helt til siste sving. Det var hektisk. Det føltes greit. Det holdt på å gå galt i siste sving. Så ikke hvem som var der, jeg holdt på å krasje, sier Edvald Boasson Hagen til TV 2 etter løpet.

TOK SEG TID TIL Å SHOWE: Peter Sagan var så overlegen at han tok seg tid til å etterlikne filmkarakteren Forrest Gump da han syklet over mål. Foto: AP Photo/Laurent Rebours/NTB scanpix
TOK SEG TID TIL Å SHOWE: Peter Sagan var så overlegen at han tok seg tid til å etterlikne filmkarakteren Forrest Gump da han syklet over mål. Foto: AP Photo/Laurent Rebours/NTB scanpix Vis mer

Situasjon nordmannen henviser til skjedde i den siste bakken hvor flere ryttere veltet. Noen sekunder etter velten holdt nordmannen på å bli dyttet ut til siden i den siste svingen før innspurten. Etappen var preget av flere velt underveis.

- Jeg håper det går bra med dem, det var en hard etappe, sier Boasson Hagen.

Peter Sagan tok sin andre etappeseier i årets Tour, han vant også den første etappen da Boasson Hagen ble nummer tre. Nordmannen hadde et håp om å overta den hvite ungdomstrøyen i dag, men van Garderen ble idømt samme tid som Boasson Hagen som følge av velten like før mål.

Etter dagens ritt var Sky-sjef Dave Brailsford full av lovord om konkurrent Peter Sagan.

- Det er som å se Messi spille fotball det han gjør i dag, du må bare beundre det, sier Brailsford.

Massevelt Snaut 45 kilometer før mål havnet flere ryttere i en massevelt. Verst gikk det ut over Sky-rytter Sivtsov som måtte bryte årets Tour de France, som den første rytteren i rittet. Det er dårlig nytt for Edvald Boasson Hagen og lagets hans som mister en hjelperytter.

Tre mil før mål var rytterne involvert i en ny massevelt. Igjen kom Edvald Boasson Hagen seg unna med et nødskrik. Moviestar-rytter José Joaquin Rojas fikk seg en smell i skulderen, og ble også tvunget til å bryte Touren.

Mørkøv (STB), Perez (EUS), Grivko (AST), Minard (ALM) og Bernaudeau (EUC) stakk tidlig i brudd på dagens etappe, et brudd som på det meste hadde rundt fire og et halvt minutt ned til hovedfeltet. Bernaudau var den første som slapp seg ned til hovedfeltet, mens Minard og Perez ble tatt igjen 15 kilometer fra mål.

På den innlagte spurten kjempet rytterne i hovedfeltet om 10 poeng. Mark Cavendish trakk det lengste strået, og fikk med seg flest poeng av rytterne i hovedfeltet. Han var overlegen i spurten, og var småirritert på Kenny van Hummel som hindret Briten litt i forkant. Cavendish svarte med å riste på hodet.

Fabian Cancellara leder fortsatt sammenlagt etter dagens etappe. Peter Sagan økte ledelsen til konkurrentene i den grønne trøya. Van Garderen har den hvite trøya, og danske Mørkøv beholder klatretrøya etter nok en dag i brudd.