- Det er som å spille Lotto

Kjell Jonevret forstår ikke handsreglene.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Les også: «Mini-Tarik» driblet av halve Viking for lekens skyld

(Dagbladet): Da gårsdagens kamp mellom Sarpsborg 08 og Viking nærmet seg slutten, ropte bortelaget på straffespark. Et skudd fra Vidar Nisja traff hånda til Kjetil Berge, uten at kampleder Per Ivar Staberg pekte på straffemerket. Viking-trener Kjell Jonevret er klokkeklar på at laget hans burde fått sjansen fra ellevemeteren.

- Situasjonen i går var helt klart en dommerfeil. Vi skulle hatt straffe, sier svensken til Dagbladet.

Må være med vilje I en lignende situasjon i første serierunde fikk Odd straffespark mot Rosenborg. Frode Johnsen misset riktignok på forsøket fra elleve meter, men Jonevret synes uansett det er merkelig at reglene gir så stort rom for forskjellig behandling av like situasjoner.

- Dommerne får nye retningslinjer for hvordan de skal dømme hands hvert eneste år, men det blir alltid en diskusjon uansett. For alle del, det er bra at de forsøker å få klarhet i det, men det blir vanskelig for spillerne å forholde seg til. Sånn sett steller dommerne i stand problemet for seg selv, sier Viking-treneren.

For ordens skyld: Retningslinjene fra Norges Fotballforbund fastslår at det er et krav om forsettelighet. I tillegg må dommeren gjøre en vurdering om hvorvidt det var ballen som traff hånden (ikke straffbar hands) eller hånden som traff ballen (straffbar hands). Det synes Jonevret blir en vanskelig sak å vurdere, og lanserer i stedet følgende forslag til løsning:

- Man ikke kan teipe fast hendene på kroppen, men det enkleste hadde vært å bare si at «hands er hands».

Intet vinnerlodd Til tross for at han mener han skulle hatt straffe i går, og at han synes regelverket er vanskelig å forstå, er ikke Kjell Jonevret en bitter sjel dagen derpå. I stedet rekker han ut en hånd til mannen som kanskje snøt Viking for et poeng i går.

- Det er jo egentlig synd på dommerne. Staberg har det nok ikke så godt med seg selv i dag, men han har min medfølelse. Dessuten kan det jo godt hende vi hadde bommet på straffesparket.

Nå håper den svenske treneren at karmakontoen er fyllt opp.

- Noen ganger føles det som å spille Lotto. I går hadde vi ikke noe vinnerlodd, men kanskje vi får det neste gang - hva vet jeg? Jeg er bare en enkel trener som forsøker å vinne fotballkamper, sier Jonevret til Dagbladet.

<strong>TAPTE:</strong> Viking-trener Kjell Jonevret så ikke videre fornøyd ut etter 2-1-tapet mot Sarpsborg 08. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix
TAPTE: Viking-trener Kjell Jonevret så ikke videre fornøyd ut etter 2-1-tapet mot Sarpsborg 08. Foto: Jon Olav Nesvold / NTB scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer