VANSKELIG VALG: Gary Neville har ikke mye til overs for verken Liverpool eller Manchester City, og ser helst at han slipper å velge hvem av dem som til slutt kan krones som Premier League-mestere. Foto: NTB Scanpix
VANSKELIG VALG: Gary Neville har ikke mye til overs for verken Liverpool eller Manchester City, og ser helst at han slipper å velge hvem av dem som til slutt kan krones som Premier League-mestere. Foto: NTB ScanpixVis mer

- Det er som å velge mellom to menn som skal stjele kona di

Legendens hjerteskjærende dilemma.

(Dagbladet): Før Gary Neville la opp som fotballspiller, rakk han å ta med seg hele åtte ligatitler som Manchester United-spiller, i tillegg til tre seiere i FA-cupen og to i Champions League.

Men i år ser det ikke ut til at det blir noe nytt sølvtøy i troféskapet på Old Trafford. Etter helgens runde ble Neville, som nå jobber som ekspert for Sky Sports, konfrontert med spørsmål om Liverpools og Manchester Citys tittelsjanser. Det er noe Neville helst ikke vil forholde seg til.

- Det er som å velge mellom to menn som skal stjele kona di, sier Neville om det vanskelige valget ifølge Daily Mail.

- Spiller uten press Og det kan se ut som om Neville blir nødt til å forholde seg til den beinharde virkeligheten. Liverpool leder i skrivende stund Premier League med to poeng på Chelsea. Manchester City ligger på tredjeplass, fire poeng bak Liverpool, men med to kamper til gode.

- I øyeblikket har Chelsea hatt en liten formsvikt og City bør vinne tittelen. Men Liverpool har en utrolig ståpå-vilje og driv i spillet sitt om dagen, sier Neville.

Han trekker også fram at de røde fra Merseyside spiller uten press. De har allerede overgått forventningene denne sesongen.

- Det er knyttet store forventninger til City, mens det var forventet at Liverpool skulle ende på femte- eller sjetteplass. De spiller med mindre press, men det kan selvsagt endre seg om et par uker dersom de skulle slå City, sier han.

Tror på Liverpool Jamie Carragher, som også gikk inn i en rolle som ekspert for Sky etter endt fotballkarriere i Liverpool, tror gamleklubben omsider kan gå helt til topps etter 24 år uten en ligatittel.

- Jeg tror Liverpool komme til å vinne nå. Følelsen før helga var at «vi har en sjanse». Men vi hørte alle brølet fra «The Kop» etter kampen på søndag. De vet at det er noe på gang, sier Carragher.

VUNNET MYE: Gary Neville har mye sølvtøy hjemme på peishylla etter sin tid i Manchester United, men i år kan det se ut som om en av de argeste rivalene stikker av med Premier League-tittelen. Her løfter han liga-pokalen sammen med Ryan Giggs i 2007. Foto: REUTERS/Phil Noble
VUNNET MYE: Gary Neville har mye sølvtøy hjemme på peishylla etter sin tid i Manchester United, men i år kan det se ut som om en av de argeste rivalene stikker av med Premier League-tittelen. Her løfter han liga-pokalen sammen med Ryan Giggs i 2007. Foto: REUTERS/Phil Noble Vis mer

- De synger Brendan Rodgers navn under kampene nå, og det har jeg aldri hørt før. Etter kampen mot Tottenham tror jeg virkelig de har fått troa.

- Selvsagt er det mulig Men akkurat i kveld tar de to ekspertene øynene vekk fra Premier League for en stakket stund, og fokuserer mer på det som skal skje på Old Trafford. Her tar Manchester United imot fjorårsvinneren av Champions League, Bayern Munchen.

De fleste ekspertene levner de regjerende Premier League-mesterne små til ingen sjanser, men veteran Ryan Giggs har et mer offensivt syn på oppgjøret. Han vil i alle fall ikke ha noe av at Manchester United er «underdogs».

- Selvsagt er det mulig for Manchester United å vinne Champions League. Vi må bare spille godt og ha det hellet vi trenger. Vi United-spillere ser ikke på oss selv som underdogs mot Bayern, sier han.

Avspark på Old Trafford er klokka 20.45, og du kan følge kampen i vårt fotballstudio. På Nou Camp tar Barcelona imot Atletico Madrid i dagens andre kvartfinale-kamp.