- Det er som en drøm

Brækhus forsvarte beltene etter en klar seier.

Dagbladet fulgte kampen i Boksestudio!

FREDERIKSHAVN (Dagbladet): I kveld braket Cecilia Brækhus (32) og Myriam Lamare (39) sammen i Arena Nord, Frederikshavn. Den norske jernkvinnen satte sine tre tittelbelter (WBC, WBO, WBA) i weltervekt på spill, men beltene var aldri truet.

Brækhus var best i nesten samtlige runder, og sendte også Lamare i kanvasen i den sjuende runden. Selv om hun ikke fikk inn knockouten hun ønsket, ble det til slutt en overlegen seier.

- Det er helt enormt. Det er en drøm, jeg kan ikke fatte det. Det er som en drøm, og så våkner jeg snart, sier Brækhus til Viasat.

- Fra min side var det en litt rotete kamp. Som dere vet har jeg trent på et nytt sted nå i seks uker. Det bærer litt preg at jeg og treneren min må bli litt kjent sammen, sier Brækhus, som mente at det ikke var en spesielt god kamp.

Lover bedring - Det er ikke en av mine beste seire. Jeg og treneren min jobber fortsatt med å bli kjent, når vi får alt på plass kommer det til å smelle, lover hun.

- Når skjønte du at du kom til å vinne?

- Da hun lå på bakken. Jeg så for meg ti tøffe runder, men jeg så for meg at jeg skulle vinne de. Jeg var forberedt på å gå ti runder, alt annet ville bare vært en bonus, sier Brækhus til Dagbladet.

God stemning
Det kokte fullstendig på Brækhus' «hjemmebane» da den norske boksestjernen gikk inn i ringen, til øredøvende jubel fra mange hundre tilreisende nordmenn.

- For en stemning, det føles som nakkehårene reiser seg, sa Viasat-kommentator Ole-Petter Westereng på direkten.

Det ble på forhånd spådd at kampen fort ville gå i ti runder, og det ble tidlig klart at det ville bli en lang kveld for bokserne.

Rolig åpning Bokserne tok og følte på hverandre i starten på den første runden, før Cecilia fikk inn et godt treff med venstrearmen. Resten av runden utartet seg forsiktig, med et lite overtak til Brækhus.

De første rundene var ikke noe fyrverkeri, og «First Lady» viste at hun hadde respekt for sin franske motstander. I den fjerde runden viste Lamare at hun ikke ville bli noe kasteball i kveld, og fikk inn noen gode treff.

SMILET PÅ PLASS: En fornøyd Cecilia Brækhus poserte med beltene etter kampen. Foto: Hege Dancke Stølan / Dagbladet
SMILET PÅ PLASS: En fornøyd Cecilia Brækhus poserte med beltene etter kampen. Foto: Hege Dancke Stølan / Dagbladet Vis mer

- Dette syns jeg faktisk var ei runde til Lamare, sa Westereng, som mente det ikke var noen tvil om at Lamare kom til kampen i god form.

Slo tilbake I femte runde slo Brækhus tilbake med tre-fire støt som gikk rett inn, og fikk igjen et overtak i kampen.

I den sjette runden begynte Brækhus tilsynelatende å finne ut av hvordan hun skulle hamle opp med sin motstander, og så også ut til å være i mye bedre form. Mens Lamare pustet tungt, danset den norske bokseren rundt henne.

- Veldig bra runde av Cecilia. Det er kanskje den beste rundene hennes dette, men en herlig fight er det, sa Westereng på direkten.

I kanvasen Og i den sjuende runden fikk Cecilia inn et kraftig slag med høyre, og Lamare gikk i kanvasen med et brak. Den franske kvinnen så rystet ut, og Brækhus begynte virkelig å få overtaket.

- Dette var en maktrunde av Cecilia, sa Viasat-kommentator Thomas Hansvoll.

- Eneste grunnen til at hun stod der er fordi hun har 20 års erfaring. Hun er tøff altså, sier Brækhus.

HARDTSLÅENDE: 
Cecilia Brækhus får inn ett av mange slag.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
HARDTSLÅENDE: Cecilia Brækhus får inn ett av mange slag. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer

I den åttene runden fortsatt Lamare å få juling, og bare en knockout kunne redde henne fra tap etter at Brækhus hadde hatt overtaket i nesten samtlige runder.

- For en herlig boksekamp dette er, sa Westereng.

Men Lamare var seig, og ville gå ut med stil. Hun holdt derfor helt til tiende og siste runde, men hun var aldri i nærheten av å vinne.

- Jeg kjenner jeg er stolt over at Cecilia er boksedronningen vår. Hun har norsk pass, og er verdens kart beste, sa Westereng.

- For en oppvisning av Cecilia Brækhus - igjen, sa Viasat-kommentatoren.

Legger opp Den franske 39-åringen uttalte før kveldens kamp at hun hadde sett alle tilgjengelige videoer av Cecilia, og at hun hadde sett svakheter hos henne i hver kamp. Det hjalp henne lite i kveld.

Den franske bokseren har sagt hun skal legge opp etter kveldens kamp hvis hun tapte, men hun ønsket en returkamp mot Brækhus dersom hun vant. Den returkampen blir det ikke noe av nå.

Det var en enstemmig avgjørelse fra dommerne, og Cecilia Brækhus er dermed fortsatt ubeseiret som proffbokser. Kveldens var hennes 24. strake seier.

SEIEREN ALDRI TRUET: Cecilia Brækhus var i strålende humør etter seieren.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
SEIEREN ALDRI TRUET: Cecilia Brækhus var i strålende humør etter seieren. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix Vis mer