DEBUTERER I WORLDTOUREN: Odd Christian Eiking imponerte denne helga og blir nå belønnet med startplass i Paris-Nice.
Foto: Terje Pedersen / NTB scanpix
DEBUTERER I WORLDTOUREN: Odd Christian Eiking imponerte denne helga og blir nå belønnet med startplass i Paris-Nice. Foto: Terje Pedersen / NTB scanpixVis mer

- Det er som et mini-Tour de France på våren

FDJ bekrefter: To norske til Paris-Nice.

(procycling.no): Både Daniel Hoelgaard og Odd Christian Eikings navn figurerer på FDJ-uttaket til Paris-Nice på lagets interne nettside.

Overfor procycling.no bekrefter Marc Madiot at duoen også vil stå på den offisielle lista.

• Les også: - Blir litt forbannet om jeg ikke får sykle Paris-Nice

Eiking blir belønnet etter å ha imponert kraftig under helgas Classic Sud Ardèche:

- Det er alltid greit å få det bekreftet. Og har du det fra Madiot, har du det fra rett mann, sier vestlendingen til procycling.no.
 
- Forberedt på høyt nivå At Eiking tidvis herjet i et ritt med Samuel Sánchez, Fränk Schleck, Gianluca Brambilla og Romain Sicard på startlistene, hjelper lite når man inntar Paris-Nice.

Her møtes klassikerryttere og sammenlagtryttere i skjønn forening. Det er årets første WorldTour-ritt i Europa - og den unge nordmannen i først og fremst tiltenkt en hjelperolle for Artur Vichot.

- Jeg er forberedt på at nivået er vanvittig høyt, forteller han.

- Som jeg fikk det beskrevet: Det er som et mini-Tour de France på våren, med mye spenning og nervøsitet i feltet. Mange har dette rittet som et mål tidlig i sesongen.

«Ardenner-finish» Skal man likevel tillate seg å drømme litt, er avslutningen på den tredje etappen noe som bør passe askøyværingen relativt godt.

- Det blir artig å se nivået på en slik finish som jeg ser for meg vil passe meg bra i framtida, strekker han seg til å si.

Etappen avsluttes med toppfinish og tre kilometer med sju-åtte prosent i snitt. De hardeste partiene stiger opp mot 12 prosent.

Det bør passe en rytter som forventes å prestere i La Flèche Wallonne og Liège-Bastogne-Liège i årene som kommer.

Eiking forteller han var uforberedt på den gode opplevelsen han fikk under Classic Sud Ardèche.

- Jeg vet ikke om det er fordi jeg er ung, men det er ofte ganske uventet når de dagene kommer. Jeg kan føle meg meget bra den første dagen, og dårlig den neste. I etterkant er det kanskje naturlig å tro at oppladningen med Tour de Provence og hviledag foran det løpet, ga en perfekt inngang.

Denne uka skal han endelig få litt hvile etter å ha konkurrert aktivt i starten av perioden som FDJ-proff.

Selv mener han at han verken blir kjørt for hardt eller får kjøre for lite, men innrømmer at det nå skal bli godt med litt hvile:

- Jeg hadde fem rittdager i forrige uke, så det passer meg bra.

PS! Daniel Hoelgaard er forespeilet en rolle i opptrekket rundt Arnaud Dèmare under Paris-Nice.

(Artikkelen er levert av sykkelnettstedet www.procycling.no!)