- Det er som i andre forhandlinger, man må gi og ta

Langås om forhandlingene med Skiforbundet.

KOM TIL ENIGHET: Petter Northug kom til enighet med Skiforbundet i går kveld angående en representasjonsavtale som lar ham gå verdenscup, Tour de Ski og VM. Her sammen med manager Are Sørum Langås.
Foto: Ned Alley / NTB scanpix
KOM TIL ENIGHET: Petter Northug kom til enighet med Skiforbundet i går kveld angående en representasjonsavtale som lar ham gå verdenscup, Tour de Ski og VM. Her sammen med manager Are Sørum Langås. Foto: Ned Alley / NTB scanpixVis mer

(Dagbladet): I natt kom Norges skiforbund og Petter Northug til enighet, og dermed kan Northug delta i både verdenscup, Tour de Ski og VM i Falun denne vinteren. Northug har ikke lagt skjul på at sistnevnte er det store målet denne sesongen.

Mot datofristen som ble satt klokka 23.59 lørdag kveld, var det intense forhandlinger mellom partene.

- Ja, det var forsåvidt det. Men vi må strekke det lenger og se at det har vært en lang og omfattende prosess som kom i mål, sier Northugs manager Are Sørum Langås til Dagbladet.

De siste par dagene var spørsmålstegnet rundt varigheten på representasjonsavtalen. Det partene til slutt ble enige om var at den skal vare fra 24. november (etter rennene på Beitostølen) til 7. april.

Petter Northug kom i går med en uttalelse via sin manager Langås, der han uttrykte at han hadde godtatt forhold han ikke var fornøyd med.

- Hvilke punkter gjelder dette, Langås?

- I utgangspunktet har jeg ikke noen kommentar til det. Uansett er det som i de fleste forhandlinger at man må gi og ta, og det er det selvsagt i dette tilfellet også. På slutten oppnådde vi en viktig endring angående avtalen, sier Langås.

Skiforbundet uttrykte på en pressekonferanse i ettermiddag at de er svært fornøyde med å få avtalen i havn.

- Vi var hele tiden optimister, men vi så det gjensto noen floker som måtte løses utover kvelden. Helt i sluttfasen var det datoen på sluttavtalen som var punktet. Vi kom til enighet om slutten på avtalen imot midnatt, noe som løste det helt mot slutten, sier generalsekretær i Skiforbundet, Stein Opsal, til Dagbladet.