- Det er som om Usain Bolt bare skulle få springe hekkeløp fram mot et mesterskap

Langrennsløperne får ikke gå 50 prosent av distansene før Falun-VM.

REAGERER: Langrennsløperne får ikke teste ut halvparten av VM-distansene før mesterskapet starter. Det får svenske Calle Hafvarsson til å reagere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
REAGERER: Langrennsløperne får ikke teste ut halvparten av VM-distansene før mesterskapet starter. Det får svenske Calle Hafvarsson til å reagere. Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

• Følg sprintfinalene fra Davos fra kl. 14.30!(Dagbladet): Om 66 dager starter VM i Falun.

Der står tolv ulike distanser på programmet. Det eneste problemet for langrennsløperne er at de ikke skal øve på halvparten av distansene før mesterskapet starter.

Marit Bjørgen, Petter Northug, Charlotte Kalla, Dario Cologna & Co skal ikke gå følgende VM-distanser i verdenscupen før det hele tar til:

- Ingen damestafett- Ingen herrestafett- Ingen skiathlon for damer- Ingen skiathlon for menn- Ingen tremil for damer- Ingen femmil for menn

- Burde legge opp annerledes - Det er som om Usain Bolt bare skulle få springe hekkeløp fram mot et mesterskap, sier en skuffet Calle Halfvarsson til svenske Expressen.

Han og flere andre løpere er tydelig frustrerte over at de ikke får øve på flere av mesterskapsdistansene før de stiller til start i Falun.

- Jeg synes man burde kunne legge opp sesongen annerledes, sier Marit Bjørgen til avisa.

Egentlig skulle stafett og skiathlon stå på programmet under verdenscuphelga i La Clusaz neste helg. På grunn av snømangel i Frankrike, blir løperne værende i Davos nok en uke - og programmet er endret til å inneholde 10 og 15 kilometer fristil lørdag og sprint søndag.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer